Hodnotící komise NAÚ akreditaci nedoporučila ke schválení, fakulta ke stanovisku poslala obsáhlé vyjádření, které si zástupci úřadu potřebují prostudovat. Škola tak dál bojuje o záchranu studijního programu.

Její zástupci ve středu s představiteli kraje, města či zástupci nemocnic a pojišťoven podepsali prohlášení na podporu akreditace.

Problémy u přijímaček

Lékařská fakulta Ostravské univerzity má dlouhodobé problémy. Kritiku si vysloužila, když se ukázalo, že pochybila při přijímání studentů, které na univerzitě prověřoval akreditační úřad.

„Závažné porušování předpisů při přijímacím řízení ke studiu uskutečňovanému na všech fakultách mělo vícečetný, dlouhodobý a systematický charakter. Zjištěné nedostatky se objevují ve většině případů po celé kontrolované období,“ uvedla již dříve MF Dnes závěry kontrolní komise.

I samotnou žádost o akreditaci od počátku provází problémy. Fakulta až napodruhé obdržela kladné stanovisko ministerstva zdravotnictví ke svému akreditačnímu spisu.

Původně negativní stanovisko jí ministerstvo neudělilo na základě doporučení odborných společností a fakultě vytýkalo nedostatečné personální obsazení, stejně jako to činí hodnotící komise.

Fakulta opětovně zdůrazňovala, že se snaží personální situaci ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Ostrava řešit.

Fotogalerie
7 fotografií