„Kriminalisté již ukončili vyšetřování a na Městské státní zastupitelství v Praze podali návrh na podání obžaloby dvou mužů pro trestné činy vražda a podvod,“ uvedl pro ČTK mluvčí Policie ČR Jan Daněk. Dva tehdy čtyřiadvacetileté vysokoškolské studenty zadržela policie loni v září. Tehdejší šéf pražské mordparty Josef Mareš následně řekl, že se mladíci s dvojicí seznámili tak, že projevili zájem o pronájem pokoje v domě. Chtěli v něm bydlet.

Bez náznaku o rozloučení

Dvaasedmdesátiletá Marie a sedmapadesátiletý Přemysl byli pohřešováni od 6. června. Rodina páru se v létě obrátila na policii poté, co se jim dvojice dlouho neozývala. Policisté považovali hned od počátku za podezřelé, že se partneři s nikým nerozloučili a ani nikomu neřekli o plánované cestě či dovolené. Vilu, kterou žena vlastnila, se také podle zjištění policie mladí muži snažili převést na firmy, které ovládali.

Těla zavražděných nalezli policisté v nádrži Švihov loni v říjnu. Obě těla, která ležela ve vodě už čtyři až pět měsíců, byla zatížena závažím. Vůz dvojice se našel v Maďarsku v opuštěném průmyslovém centru ve městě Ostřihom.
Video
Video se připravuje ...

Josef Mareš k případu pohřešovaného páru z Prahy, který našli na dně Želivky. Blesk.cz

Výjimečný trest

Podle Daňka je v osudí až dvacetiletý trest odnětí svobody, potažmo doživotí. Oba mladíci přitom mají život teprve před sebou. Tomáš studoval fyziku na univerzitě, a podle zjištění Blesk.cz se angažoval dokonce i politicky. Kandidoval v komunálních volbách v jedné z obcí na pomezí Vysočiny a Středočeského kraje za ODS. Neměl ani hluboko do kapsy, neboť před dvěma lety koupil horský hotel v Krkonoších za osm milionů a pak ho prodával za 25 milionů korun!

Jiří, který byl studentem medicíny, na sebe na sociálních sítích upozornil nevhodným statusem. Pátého října cynicky sdílel článek serveru Deník N s titulkem: „Duši už nebolí, když se tělo řeže, říká muž, který pro mediky shání deset tisíc mrtvol.“ Motivem pro vraždu měla být právě luxusní bubenečeská vila, v níž manželský pár žil, a jejíž hodnota by se měla pohybovat v řádech vyšších desítek milionů.
Fotogalerie
26 fotografií