Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž útočil mačetou v chrudimské firmě: Prý ho v zahraničí nechali na holičkách při pandemii

Autor: shp - 
23. června 2020
15:55

Opravdu dusno bylo v jedné z chrudimských firem. Běsnil v ní zaměstnanec (43), kterého nechala podle jeho slov společnost ve štychu kvůli pandemické krizi, když byl pracovně v zahraničí. Do jejího sídla se dobýval s mačetou!

Při uzavření hranic zůstal pracovně v Mexiku, „zaměstnavatel“ sídlící v Chrudimi mu měl zajistit cestu do Francie, ale tam už prý byla vzájemná komunikace s vedením složitá. Díky transferu se na vlastní náklady dostal domů, ale to všechno rozvířilo spory se zadavatelem práce,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová.

Když minulý týden přišel do firmy, nikdo se s ním nebavil. „Ve zlosti poničil reklamní tabule a s mačetou v ruce se rozběhl proti osádce motorového vozidla Škoda Superb, do kterého silou udeřil. Škoda na vozidle a reklamních poutačích je nyní vyčíslena na částku 40 tisíc korun,“ dodala Maturová s tím, že pak muž strávil čas v cele i na stanici.

Muž útoku s mačetou lituje

Ač je dle jeho slov v nepříjemné životní situaci a chybí mu 150.000 korun, uvědomuje si, že ho nic neopravňuje k tomu, aby poškozoval věci, vyhrožoval újmou na zdraví a dopouštěl se výtržnictví,“ uzavřela policejní mluvčí. Důvod k uvalení vazby podle ní nebyl shledán. Muže tedy čeká soud. V případě prokázání viny mu hrozí až tři roky vězení. Svého činu prý lituje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání