„Zatím proud řeky policisty nepustí k prohledávání. Pátrací akci připravujeme proto na středeční dopoledne. Policisté s hasiči zvolí trasu dlouhou zhruba 15 kilometrů ve směru na Polsko. Je to od místa, kde byla žena spatřena naposledy,“ řekla mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Svědci nahlásili v sobotu kolem 17. hodiny, že v oblasti Arnultovic, Jindřichova a Janova na Bruntálsku viděli v řece lidské tělo. Hasiči následně vytáhli mrtvého muže (†60) z nedalekých Petrovic. V toku lidé podle policie spatřili i další tělo, podle předběžných informací ženské a dosud nebylo nalezeno.

S utopeným byla žena

Co se na břehu řeky stalo, policisté zatím neví. Podle zjištěných informací se ale v blízkosti muže dřív pohybovala žena, kterou policisté nenašli. Je tedy předpoklad, že právě její tělo lidé viděli ve vodě.

Pátrací akci po pohřešované i s nasazením vrtulníku počasí zatím neumožnilo. Policisté v sobotu a neděli jen vizuálně kontrolovali břehy, jestli se tělo někde nezachytilo. Počítají i s možností, že proud ho odnesl do nedalekého Polska. Polské kolegy proto kontaktovali už v sobotu.

Hladiny řek v Moravskoslezském kraji stoupaly v důsledku dešťů od minulého čtvrtka a na některých místech dosáhly druhého, výjimečně třetího stupně povodňové aktivity. Na Osoblaze se hladina dostala těsně k úrovni prvního stupně.

VIDEO: Expertka: Škody napáchané povodněmi jsou v řádech stovek milionů. Pojišťovacích podvodů přibývá.

Video
Video se připravuje ...

Expertka: Škody napáchané povodněmi jsou v řádech stovek milionů. Pojišťovacích podvodů přibývá. Blesk TV

Fotogalerie
37 fotografií