Hasiči s likvidací spadlých stromů začnou, až to povolí expert na geologii. Svah se sesunul v neděli kvůli dešti a podmáčené půdě. Devět domů bylo v lokalitě bez elektřiny.

„Oběma rodinám jsme nabídli náhradní ubytování. Využila toho jedna. Ta je nyní na naší ubytovně. Druhá je dočasně u příbuzných,“ dodal starosta Kopřivnice Miroslav Kopečný.

Čeká se na geodeta

Podmáčený svah strhl několik stromů a sloupy elektrického vedení. Se stabilizací hasiči začali v pondělí okolo poledne. Nejprve museli pořezat stromy, které sesuv vyvrátil. „Práce začaly, potrvají několik hodin. Jak dlouho, nedokážeme nyní odhadnout," řekl  mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Na povolení čekají i technici společnosti ČEZ. V neděli bylo po sesuvu od dodávek elektřiny odpojeno devět domů. Pět z nich se už technikům podařilo napojit provizorně z druhé strany.

Obnovují elektřinu

Na místě už pracují i technici společnosti ČEZ. V neděli bylo po sesuvu od dodávek elektřiny odpojeno devět domů. Pět z nich se už technikům podařilo napojit provizorně z druhé strany. „U čtyř nám to znemožnil samotný sesuv a to, že na ta místa nemůžeme. Museli jsme počkat, až nás na místo pustí,“ řekl regionální mluvčí energetické společnosti Vladislav Sobol.

Odpoledne už energetici otestovali, že je vedení bez napětí, a předali hasičům zabezpečené pracoviště. „Hned až hasiči uvolní stromy a větve z drátů, pustíme se do práce na opravě vedení, abychom mohli obnovit dodávky co nejdříve. Věříme, že se to podaří ještě dnes,“ dodal Sobol.

Fotogalerie
28 fotografií