Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Panika v Chorvatsku: U Dubrovníku se objevil žralok! Lidé prchali z vody

Autor: shp - 
22. června 2020
12:36

Vodní radovánky na chorvatské pláži přezdívané Copacabana poblíž Dubrovníku, který je hojně navštěvovanou turistickou destinací, se změnily v pořádné drama. V moři se totiž objevil žralok, jehož hřbetní ploutev se výhružně tyčila nad hladinou.

Místní policie okamžitě nařídila všem zdejším obyvatelům i turistům, aby se urychleně dostali z vody na břeh. Museli zanechat plavání, potápění i vodního lyžování. Razantní a nekompromisní postup policie, který však mohl někomu potenciálně zachránit život, veřejnost ostře kritizovala, uvedl chorvatský portál Dubrovački vjesnik.

Minulou sobotu natočili v koupališti v Dubrovníku žraloka, který plaval u břehu. Návštěvníci byli dokonce požádáni, aby opustili vodu. Dubrovník je historické přístavní město na jihu Chorvatska u Jaderského moře. V posledních letech se stalo známým především lokace ze seriálu HBO Hra o trůny,“ uvedl na facebooku Michael Juritsch.

Video  Šestimetrový žralok bílý chtěl sežrat posádku malé lodi: Kroužil kolem a číhal na ni!  - Facebook
Video se připravuje ...

Byl to nejspíš žralok mako

Obvykle se zde hromadé hejna turistů,“ dodal vtipně s narážkou na podmořský život. Paryba plující u břehu nikoho nezabila, nenapadla, ani nezranila. Mnohé však pořádně vyděsila. A další pak znechutilo nařízení policie. S největší pravděpodobností se jedná o žraloka mako, který dorůstá až třímetrové délky.

jetuslunicko ( 22. června 2020 18:33 )

Chorvati se nám ještě nedávno smáli do řízkařů, sandálistů apod.... přitom pokud jim nepřijede dostatečná hlavně ta česká, i německá klientela mohou si jít v zimě ochroupávat olivy Škoda, že jsou Češi nepoučitelní, že jim musí pořád lézti do pérde-le, místo aby objevovali krásy naší republiky. Chorvati už v posledních letech vyšroubovali ceny na maximum, holt pokora to jim scházelo. Ohledně cestovního ruchu bohužel přibudou další lokální ohniska, mořská letoviska za cenu výdělku udělají vše, aby alespoň něco utržili.

jetuslunicko ( 22. června 2020 18:27 )

jo,jo, kousej kousej kamaráde

zada ( 22. června 2020 16:27 )

Hezkou dovolenou v Chorvatsku . přijedete opálení, přivezete si coronu promcelou rodinu a vaši nohu si nechá žralok v Chorvatsku

krapotkin ( 22. června 2020 14:05 )

Asi se mu zachtělo čerstvýho masa. Splašků už má dost. Hochu, musíš plavat k Lybijským břehům. Tam stačí prokousnout gumový člum a máš vystaráno i pro kamarády.

Tara-Tara ( 22. června 2020 13:22 )

říká se, že žraloci táhnou za velkými loděmi, co vypouštějí do moře kdeco a žraloci se tím živí..kdo v Dubráku byl, tak si jistě všiml toho provozu těch obřích lodí, co kotví kousek od města, popř, u Lokrumu

Zobrazit celou diskusi