Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Nešikovný zloděj zpackal krádež psa: Natočily ho kamery a chlupáč mu utekl zpátky domů

Autor: rc - 
19. června 2020
08:33

Zloděj nešika! Tak lze nazvat zloděje, který se snažil začátkem června v Českých Budějovicích ukrást psa ze zahrady rodinného domu. Loupež však nešla úplně podle jeho představ. Nejprve psa nemohl dostat ze zahrady a posléze, když se mu to podařilo, se pes vrátil domů. Navíc ho při činu zachytilo několik videokamer a nyní po něm pátrá policie, která žádá o pomoc širokou veřejnost.

Bylo 6. června kolem šesté hodiny večer, když se zloděj vypravil k domu v Českých Budějovicích, odkud chtěl ukrást psa rasy Hovawart černé barvy v hodnotě 15 tisíc Kč. Krádež však dopadla katastrofálně.

„Zloděj, který si pro psa přišel, totiž vlastně úplně nevěděl, jak ho má ukrást,“ popsala kuriózní loupež policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. K rodinnému domu přišel v doprovodu malého psíka, kterého nechal za plotem a sám přelezl na zahradu, kde se pohybovali dva psi.

„Oba psi k němu hned přiběhli a začali ho očichávat. Zloděj si vybral jednoho psa a rozhodl se dostat ho za každou cenu přes plot,“ popisuje mluvčí s tím, že v tu chvíli lupič zpanikařil a nevěděl, jak psa dostat pryč. Nejprve ho chtěl vzít do náruče a přehodit ho přes plot. To se mu však nepodařilo.

Video  Zloděj nešika se snažil ukrást psa, ten se sám vrátil k majiteli: Lupiče zachytily kamery!  - Policie ČR
Video se připravuje ...

„Následně zjistil, že branka vedoucí k pozemku jde z vnitřní strany plotu otevřít. Vrátil se tedy pro jednoho ze psů, dal mu vodítko a odešel s ním tou nejpohodlnější cestou ven před hlavní vchod. V doprovodu malého psa, který na něj venku po celou dobu čekal, pak odešel z místa činu pryč,“ popisuje mluvčí s tím, že tím to však neskončilo.

Majitel psů je šel totiž nakrmit a zjistil, že jeden z nich není na zahradě. Vydal se ho proto hledat. „Od náhodných kolemjdoucích zjistil, že zloděje nejspíš viděli i se psem jít směrem do Stromovky. Tam však muž svého psa nenašel. Po několika desítkách minut se vrátil ke svému domu, kde svého ztraceného psa viděl sedět před brankou,“ dodává mluvčí, že se majitel rozhodl kontaktovat policisty.

Díky kamerovým systémům strážci zákona dokázali zmapovat každý pohyb zloděje a obrací se na veřejnost, aby jim pomohla s pátráním. Muž měl na sobě sportovní bundu, maskáčové kalhoty tmavé barvy a černé tenisky značky Nike. Může mu být kolem třiceti let. Jestliže někdo lupiče pozná, má se obrátit na policii.

andorea ( 19. června 2020 08:43 )

Krádež však dopadla katastrofálně.
----------
Naopak. Krádež dopadla nejlépe jak mohla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání