Z kanadského sevření se Meghan a Harry vymanili krátce před zákazem letů v souvislosti s propukající pandemií koronaviru. V luxusní rezidenci ve Vancouveru prožili něco přes dva měsíce, za tak krátkou dobu však stihli daňové poplatníky připravit o více než 50 000 dolarů (cca 1.2 milionů korun), zjistila advokátní skupina Canadian Taxpayers Federation (CTF).

Podle získaných dokumentů je to částka za ochranu v době od 18. listopadu 2019 do 19. ledna 2020. Ochranu zajistila Královská kanadská jízdní policie jakožto požadavek Londýnské metropolitní policie, která Sussexy klasifikovala jako „mezinárodně chráněné osoby“. Výlohy zahrnují výplaty, logistické náležitosti a přesčasy.

VIDEO: Komplikace pro Ivanu: Co asi zkazí vzpomínku na Gotta? A Felixe milenka ukázala pružné tělo 

Video
Video se připravuje ...

Komplikace pro Ivanu: Co asi zkazí vzpomínku na Gotta? A Felixe milenka ukázala pružné tělo. Bára Horáková, Lukáš Červený

Z této zprávy samozřejmě nejsou nadšeni zejména daňoví poplatníci, kteří se již dříve bouřili proti financování pohodlí vévodů ze Sussexu. Kanadská vláda nakonec slíbila, že dnem jejich odchodu z královské rodiny přestane platit za jejich bezpečí, posléze ale do Kanady pronikl koronavirus a na toto téma a již vzniklou útratu se zapomnělo, dokud to CTF teď znovu nepřipomnělo. Lepší dárek na rozloučenou si Kanaďané přát nemohli.

VIDEO: Strach lékařů: Probudí se Laufer a v jakém stavu bude? A trápení Kuklové bojující s rakovinou

Video
Video se připravuje ...

Strach lékařů: Probudí se Laufer a v jakém stavu bude? A trápení Kuklové bojující s rakovinou. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
66 fotografií