Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záchranáře Petra málem umlátili na ulici k smrti: Dcera promluvila o jeho zdravotním stavu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: chal - 
18. června 2020
05:01

V noci ze soboty na neděli došlo v Kraslicích na Sokolovsku k jen těžko pochopitelnému incidentu. Skupina agresorů tam napadla profesionálního záchranáře Petra G. (44), který po brutálním útoku skončil v nemocnici. Petrova rodina se vzpamatovává z velkého šoku. Stačilo málo a pachatelé ho zabili!

Petr G. je zvyklý jako šéf sokolovské záchranky celý život pomáhat druhým. O to nepochopitelnější je incident, jehož hlavním účastníkem se ne vlastní vinou bohužel stal. V noci ze soboty na neděli ho v Kraslicích na Sokolovsku surově napadla skupinka tří agresorů.

Útočníci podle svědků na Petra, který telefonoval se známým, nejprve začali pokřikovat, pak ho také fyzicky napadli. Záchranář skončil v tratolišti krve, brutálně zmlácený. Trojice pachatelů ho pak ještě okradla. První pomoc Petrovi poskytla jeho manželka, taktéž záchranářka.

Následné vyšetření u Petra ukázalo zhmoždění mozku! Podle svědectví jednoho jeho známého měl Petr na hlavě obtisk podrážky jednoho z útočníků a bylo velké štěstí, že vůbec přežil. Policistům se agresory naštěstí podařilo rychle dopadnout. Na případ upozornil Deník.

Jak ve středu Blesku sdělila dcera napadeného Renata, Petrův zdravotní stav se zlepšuje. „Tatínek je v současné době doma v pracovní neschopnosti a ještě nějakou dobu v ní určitě bude, jeho stav se zlepšuje, trvalé následky snad nehrozí,“ podělila se o dobrou zprávu. „Případ je ve stadiu vyšetřování a doufám, že pachatelé budou tvrdě potrestáni a nevyváznou pouze s výtržnictvím, protože tohle bylo brutální napadení člověka,“ dodala.

Incident vyvolal v regionu velké vášně, vyjádřil se k němu i Michal Červenka, starosta sousední Rotavy, který na facebooku Petrovi popřál brzké uzdravení. „Skupince agresorů, která mu způsobila nejenom těžké zranění, ale také ho okradla, přeji tvrdé tresty,“ napsal Červenka. „V normální společnosti se tohle prostě neděje, a kdo to nechápe, nemá nárok v ní žít s námi, ke všemu ještě z jí vytvářených hodnot a statků,“ popsal.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání