Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Německá policie pátrá po třech lidech podezřelých z podvodu: Jsou to prý Češi!

Tři Češi v pátrání německé policie
Tři Češi v pátrání německé policie  (Autor: Saská policie)
Autor: ČTK - 
16. června 2020
10:53

Německá policie žádá o pomoc při pátrání po třech česky mluvících lidech, kteří se podle ní při jednání s bankami neoprávněně vydávali za zástupce českých firem. Ve třech případech jim pobočky spořitelen v německém příhraničí vyplatily peníze. 

Je to povedená trojka. Z poboček spořitelen ve městech Heidenau a Kamenec získali jedna žena a dva muži v přepočtu přes 330 000 korun. V dalších třech případech v německém Zhořelci, Heidenau a Drážďanech neuspěli. Na webu policie o tom informoval liberecký policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Jde o případy z let 2018 a 2019, německá policie o pomoc požádala až nyní. „Osoby se vydávaly za zplnomocněné k nakládání s firemními konty nebo za jednatele českých firem, hovořily česky,“ uvedl Robovský. 

Německá policie zveřejnila i fotografie podezřelých s popisem.

Německá policie pátrá po třech lidech podezřelých z podvodu. Německá policie pátrá po třech lidech podezřelých z podvodu. | Saská policie

Podle kamerových záznamů jde o ženu ve věku 30 až 40 let, která měla v té době dlouhé tmavé vlasy se zesvětlenými konečky. Na sobě měla brýle s tmavými obroučkami, džíny s bílým opaskem, černobílou tašku, hnědé kozačky a hnědou bundu. Kromě toho měla na pravé ruce dva prsty v dlaze a zavázané obvazem. „Jeden z podezřelých mužů měl velmi krátké vlasy a plnovous. Byl ve věku mezi 35 až 45 lety. Jeho pravděpodobný komplic byl ve věku 40 až 50 let a měl dlouhé, řídké hnědé vlasy a k tomu nosil tmavé brýle,“ dodal Robovský.

Informace německá policie přijímá na operačním středisku policejního ředitelství ve Zhořelci na telefonním čísle: +49/ (0) 3581 468 - 100 nebo na kterékoli služebně saské policie.

Podle Robovského lze využít i linku 158 nebo jakékoliv obvodní oddělení české policie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání