Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dceři přišel od táty e-mail ze záhrobí: Zemřel před 10 měsíci, teď jí ale poslal instrukce k oslavě!

Autor: ran - 
18. června 2020
20:02

Alysse Mendozové z Manily, hlavního města Filipín, přišel e-mail, který nikdy nečekala, že dostane. Bylo to psaní od jejího mrtvého otce. Vypsal v něm přesné instrukce, jak má vypadat oslava 25. výročí svatby jejích rodičů. Tušil totiž, že se toho už nedožije. V okamžiku, kdy dopis psal, umíral na nevyléčitelnou nemoc.

Alyssa Mendozová byla v šoku. Právě jí přišel e-mail od jejího milovaného otce, který byl ale již několik měsíců po smrti. Něčí hloupý vtip? Zpráva plná počítačových virů? Dva dny si dodávala odvahy, než konečně dopis otevřela.

E-mail jí přišel v květnu 2020, 10 měsíců po smrti jejího otce Binga Mendozy, a měsíc před stříbrnou svatbou jejích rodičů. Bing zemřel na chronickou chorobu ledvin v roce 2019. Dopis přišel zcela nečekaně a Alyssu nesmírně dojal. Bing před smrtí nastavil automatické odeslání mailu tak, aby dcera měla čas zařídit se podle instrukcí, které v něm zanechal.

Joja, Alyssina matka, nic netušila. Stále svého manžela oplakávala a vzpomínala, jak spolu plánovali oslavit stříbrnou svatbu. Dcera už ale věděla, že maminka bude nyní rok co rok dostávat od otce květiny na své narozeniny, na Valentýna i na den, kdy se před lety vzali. Bing totiž před svou smrtí, která moc dobře věděl, že se blíží, zaplatil značný obnos obchodu s květinami. 

Ani Alyssa sama netuší, na kolik let dopředu otec květiny objednal. Tatínek to v psaní neprozradil a zaměstnanci květinářství mlčí jako hrob. Jak slíbili. Vybral ale takové, jež měly zvláštní význam v příběhu jejich lásky. Joja se kdysi nemohla rozhodnout mezi dvěma nápadníky. Řekla si, že který z nich jí dá bílé růže, za toho se provdá. Přinesl je Bing, a ona je nyní od něj bude dostávat další pěknou řádku let, v kytici spolu s růžemi růžovými. Pro větší parádu. 

Alyssa dodržela pokyny do písmena, aby splnila otcovo přání a připravila matce asi největší překvapení jejího života. „Jeho láska k ní byla nezměrná, přál si, aby ji ani smrt nezrušila. Myslel doslova na všechno, aby maminka mohla opět pocítit, jak moc pro něj znamenala. Plánovali slavit spolu, ale Bůh měl jiné plány,“ napsala se smutným úsměvem Alyssa na svůj profil na sociálních sítích. 

V noci před datem oslavy oddaná dcera v noci ještě s jedním pomocníkem připravila slavnostní tabuli. Začali v 11 hodin večer a pracovali do 5.30 hodin ráno, aby bylo vše přesně podle maminčina jazýčku. Skončili akorát, Jojin budík zadrnčel v 6. Už od rána tak mohli vzpomínat spolu. Pomáhala jim k tomu i velká otcova fotografie, kterou Alyssa připravila na stůl. Na Joju také čekal soukromý dopis od otce, který byl přílohou „záhrobního“ e-mailu.

„I když jsem nespala, radost, jakou ze všeho měla maminka, mi těch pár hodin spánku vrchovatě nahradila,“ popsala den D Allysa. „Plakala. Stýská se jí. Proto jí to udělalo tak velkou radost. Protože věděla, že to všechno naplánoval právě on.“

pajato73 ( 19. června 2020 12:00 )

dojemne

..krakonos500 ( 19. června 2020 07:56 )

To zase není takový zázrak. Já musím platit každých 5 let poplatek za udržení licence našemu úřadu ČTÚ. Jednou jsem na to zapoměl a platil jsem pokutu. Vytvořil jsem si aplikaci, která mi měsíc před termínem posílá e-maily z mého profilu na netu, abych nezapoměl. A to nejsem žádný superexpert na IT.

Zobrazit celou diskusi