„Vyrazil jsem si pro další kytaru, kterou vůbec nepotřebuju! Ale člověku to nedá, no. To je už takový můj koníček,“ zpytuje v rozhovoru pro Blesk své svědomí Petr Janda. Na druhou stranu důvod nákupu nové kytary rocker hájí tím, že každý nástroj je úplně jiný. „Každá má něco, co ta druhá nemá. Třeba u téhle jsem objevil vypínač, který vypíná celý zvuk. Dá se s ním tudíž dělat zvláštní zvukový efekt jako s jinými ne,“ pochvaluje si lídr kapely Olympic, který se těší, až si za několik málo dní vyzkouší novou kytaru na pódiu a před lidmi.

Nový černobílý kousek vyšel na téměř pětačtyřicet tisíc. „Čeká nás první koncert s novým klávesákem. Takže novou kytaru rozhodně vybalím a vyzkouším. Ukážeme, že to nemyslíme jen tak polovičatě a že i já mám nový nástroj k novému klávesákovi,“ směje se Petr Janda, který společně s ostatními členy kapely uvítal v Olympicu Pavla Březinu.

VIDEO: Petr Janda si nemohl pomoct a pořídil si novou lásku za deseti tisíce. 

Video
Video se připravuje ...

Janda má novou kytaru za desetitisíce.  Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Pokud přijde na přesný počet, kytar má Petr Janda doma na tři desítky. Proti jiným se ale cítí ještě jako žabař. Není to tak dlouho, co se ve Spojených státech amerických setkal se skladatelem Jimem Peterikem (69) slavným mimo jiné autorstvím skladby Eye Of The Tiger ze snímku Rocky. Tomu visí doma na zdech na tři sta kytar. „Má neuvěřitelné sbírky. Vlastní různé typy kytar vždycky soustředěné na jedno místo a od každého typu odhadem dvacet. To jsem čuměl,“ popsal rocker místo, kde si připadal jako v hudebním nebi.

Fotogalerie
33 fotografií