Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ženě diagnostikovali rakovinu: Její máma proto odnosila svoje vlastní vnoučata!

Autor: jžk - 
15. června 2020
15:21

Když byla Micaele Gump-Johnsonové (28) diagnostikována rakovina, řekli jí, že už nikdy nebude moct mít další děti. Sociální pracovnice z Illinois v USA byla zdrcená, než jí její vlastní matka nabídla, že jí odnosí a porodí další dítě! Nakonec se jí narodila zdravá dvojčátka!

Sheila (44) měla svou první dceru v pouhých šestnácti letech, proto jejich vztah vypadal spíš jako mezi nejlepšími kamarádkami, než matkou a dcerou. Když bylo Micaele 23, myslela si, že má pouhou kvasinkovou infekci, tak navštívila svého gynekologa. Ten ale nalezl na děložním čípku vzácný agresivní nádor, který se rychle šířil.

Micaele se zhroutil celý svět, její matka jí velmi pomáhala. Mladá žena chtěla co nejrychleji podstoupit chemoterapii a ozařování, což by ale zapříčinilo, že by nemohla mít další děti. Jediným řešením by bylo vytvoření embryí mimo její dělohu a náhradní mateřství, které si však po finanční stránce nemohla dovolit. Její matka ji ale šokovala, když slíbila, že děti odnosí.

Byla jsem ohromená! Moje úžasná maminka mi nabídla vlastní tělo. Nikdy jsem ji nemilovala víc,“ řekla Micaele, která vychovávala tehdy tříletého syna, v rozhovoru pro Fabulous. Po třech měsících léčby, při které měla po boku Sheilu, se rakoviny zbavila úplně. Rozhodly se proto, že zkusí implantovat embrya do matčina těla. A podařilo se.

Čekala jsem děti, ale nebyla jsem těhotná, rostly, ale byly ode mě vzdálené hodinu cesty. Propojíme se, až se narodí?“ promluvila Micaela o svých obavách. Vzhledem k věku náhradní mámy byl naplánován porod císařským řezem na 37. týden těhotenství, miminka se ale rozhodla přijít na svět o týden dřív. 

Dvojčátka, kluk a holčička, mají nyní 14 měsíců a prospívají jako normální děti. „Zaznamenávám si vše o jejich cestě. Až budou dost staří, vysvětlím jim, co pro nás jejich babička udělala, že je super hrdinkou,“ dojímá se Micaela. Se svou maminkou a nositelkou svých dětí byla i na porodním sále. 

Když je do mě vložili, zasmála jsem se. Bylo to poprvé, co jsem otěhotněla a žádný muž nebyl v místnosti,“ vzpomíná Sheila. Prý zjištění dceřiny diagnózy neváhala ani chvíli. „Udělám to, ta slova ze mě vyšla bez přemýšlení,“ popisuje, jak i přes svůj vyšší věk, diabetes a po třech vlastních dětech učinila jedno z nejkrásnějších rozhodnutí života. 

Věděla jsem, že ji mrzí, že si tím nemůže procházet sama. Chtěla jsem, aby se mnou byla u každého vyšetření, věděla o každém jejich zavrtění a bolesti,“ řekla Sheila v rozhovoru. I když od začátku věděla, že jsou to její vnoučata, bylo pro ni těžké je po narození předat své dceři. „Můj mozek to chápal, ale tělo ne. Mateřský instinkt se ve mě probudil stejně jako u mých dětí. Naštěstí se však brzy usadil a já miluju dvojčata stejně, jako jejich staršího bratra!“ dodala.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi