Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Neznámý člověk na Českobudějovicku střílí do koček: Jedna to nepřežila, další poranil!

Neznámý pachatel na Českobudějovicku postřelil kočku, zemřela.
Neznámý pachatel na Českobudějovicku postřelil kočku, zemřela.  (Autor: Reprofoto ČT )
Autor: VaB - 
13. června 2020
18:14

V Dobré Vodě na Budějovicku někdo střílí do koček! Jedna zraněná kočka zemřela, nepomohla ani operace. Nejde prý o první případ, vše šetří policie.

Obyvatelé Dobré Vody jsou v šoku! Neznámý pachatel v obci střílí kočky, jednu poranil tak vážně, že zemřela. „Přijela jsem, kočička naříkala, byla už úplně anemická, bez krve, protože hrozně krvácela,“ vyprávěla obyvatelka Českých Budějovic pro Českou televizi. 

Zraněnou kočičku začala ošetřovat jedna starší paní. „Natírala ji jódem, aby neměla infekci,“ řekla obyvatelka s tím, že tohle kočce rozhodně nepomůže. „Říkala jsem, že to nepomůže, že musíme jet k veterináři, který když tu kočičku viděl, tak říkal, to je hodně špatný,“ uvedla.

Zvíře mělo v těle hladký průstřel. „Přivezla kočičku už kolabující, hodně anemickou, protože se v průběhu operace ukázalo, ztratila hodně krve. Hodně naříkala bolestí, protože poranění pobřišnice je velice bolestivé,“ uvedl pro ČT Jihozápad veterinář Ladislav Lapáček. 

V Dobré Vodě u Budějovic někdo střílí na kočky. Obětí se stala kočička místní starší paní, která tak přišla o svého...

Zveřejnil(a) ČT Jihozápad dne Úterý 9. června 2020

Obyvatelka podala na policii trestní oznámení na neznámého pachatele. Podle ní se navíc nejedná o první případ. „Paní přišla takhle už o svojí tříbarevnou kočičku,“ řekla. Veterinář uvedl, že podobné případy za posledních několik let nepamatuje. Poslední půl rok je ale jiný, podobné útoky řešil už čtyři. 

kuna12 ( 29. prosince 2020 14:36 )

Lidé kteří mají zvířata radši než lidi, jsou nebezpeční svému okolí. Toulavá kočka ohrožuje okolní prostředí a jako domácí zvíře má být zabezpečena na pozemku majitele, stejně jako pes a jako jakékoliv další domácí zvíře za které nesete zodpovědnost. Bohužel nezodpovědní majitelé toulavých psů a koček kazí dobré jméno a vztahy zodpovědným chovatelům( pro které je automatické že kočka je doma na dvoře a pes na procházce je na vodítku a má košík). Pak se nedivte že na hrubý pytel přijde hrubá záplata.. a to broky do kožichu jsou jen drobnost, narozdíl od vaší kočkou způsobené dopravní nehodě nebo napadenému dítěti vaším toulavým psem.

bullshit ( 15. června 2020 14:44 )

Nemusí to být tak černobílé. K nám se přistěhovala náplava s obřími kočkami a každý den po nich uklízíme velmi nechutné a mimořádně páchnoucí pozdravy. Pokud na to narazíte při plení záhonu tak bych také střílel. Kočka za to nemůže ale pochopil bych ve vyjímečných případech že někomu ujedou nervy...

majojo ( 15. června 2020 10:15 )

Strčit mu do řiti brokovnici nabitou solí a zmáčknout spoušť.

zdravymozek ( 14. června 2020 13:17 )

Taky mám někdy chuť ty toulavé bestie postřílet.

cepp ( 14. června 2020 07:56 )

Lidé, kteří zabíjí zvířata bez důvodu jsou nebezpeční i pro lidi. Doufám, že policie ČR pachatele najde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání