Tanečnímu mistrovi se sice zdálo, že moc nepoznává lidi, ale neřešil to. „Hráli hezkou hudbu, nebyla žádná smuteční řeč, tak jsem seděl a poslouchal,“ přiznal Harapes. Zvládl tak dva funusy po sobě. To by zpěvák Milan Černohouz, který zemřel 1. června poklidně ve spánku ve svém bytě, ocenil.

Určitě by na to hned vymyslel nějaký fórek a dal ho k dobru ve vyhlášené pražské vinárně U stréců, kde tak rád vystupoval a bavil své hosty. Natočilo se tam dokonce i šest televizních Silvestrů. „Měl stále dobrou náladu, byl to moc hodný člověk,“ zavzpomínala na zesnulého bývalá televizní hlasatelka Majka Tomsová (64). „Několik let jsme spolu jezdili s kapelou Veselka Ladislava Kubeše,“ dodala.

VIDEO: Tomsová o zpěváku Černohouzovi (†77): Byl nedoceněná osobnost!

Video
Video se připravuje ...

Tomsová o zpěváku Černohouzovi (†77): Byl nedoceněná osobnost! Hana Höschlová, Jan Jedlička

Černohouz, i když kvůli bolavým kolenům špatně chodil a Parkinsonova nemoc mu občas působila nezvladatelný třas, zpíval do posledního dechu. Ještě den po smrti měl mít pravidelné vystoupení v Senior Boxu.

Poslední tři roky o zpěváka a úspěšného vinárníka pečoval kamarád a kolega Břetislav Čaňo (52). Dokonce pro ně napsal duet, který stihli nazpívat. Právě Břeťa Milana v jeho bytě našel mrtvého. „Jsem rád, že měl kolem sebe až do posledních chvil spoustu lidí, kteří ho měli rádi. Byl jsem u něj dopoledne, a když jsem přišel po obědě, už jsem ho neprobudil,“ svěřil Čaňo Blesku. Promluvil také nad kamarádovou rakví a za všechny se s ním rozloučil.

VIDEO: Pohřeb zpěváka Černohouze: Promluvil kamarád, který ho našel doma mrtvého

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb zpěváka Černohouze: Promluvil kamarád, který ho našel doma mrtvého Hana Höschlová, Jan Jedlička

VIDEO: Milan Drobný na pohřbu zpěváka Černohouze: Znali jsme se už z vojny! 

Video
Video se připravuje ...

Milan Drobný na pohřbu zpěváka Černohouze: Znali jsme se už z vojny! Hana Höschlová, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
64 fotografií