Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Královna vibrátorů Anna Marešová: Na testování kalíšku se mi celebrity hlásí samy

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
13. června 2020 | 06:00

Anička Marešová (39) je velmi talentovaná designérka, která má už za sebou několik úspěšných projektů. Její portfolio sahá od erotických pomůcek až po tramvaj. Nejnovější projekt představila tento týden, a jsou jím šperky inspirované šampaňským. Ovšem jak to v jejím případě bývá, je to inspirace trochu z jiného úhlu pohledu. Nejen o špercích, ale také o testování menstruačních kalíšků, jež jsou jejím novým produktem z intimní řady pro ženy, jsme si spolu popovídaly.

Vypadá to, že jsi zaměřená na ženská potěšení. Nejprve vibrátory, teď šperky. Cítíš to tak?

Nemyslím si, že bych se na to zaměřovala já, ale shodou náhod přišla zakázka od značky MOOYYY na kolekci šperků a já jsem shodou okolností měla zrovna jednu v hlavě, takže jsem si řekla, že to zkusím. Nejsem šperkařka, měla jsem z toho velký respekt, protože je to jiná disciplína. Nestala se ze mě šperkařka, jsem stále produktová designérka, která udělala kolekci šperků. Byla to velká výzva, krok vlastně úplně jinam, ale mám z toho velkou radost, bylo to velmi zábavné.

Mně přišla úplně nejzábavnější ta historka, jak jsi vlastně přišla na celou tu kolekci!

Já vždycky říkám, že to jsou takové náhody. Nejsem člověk, který by pro inspiraci chodil do lesa, ale většinou mě fascinují technické prvky. Tady to byl drátek ze zátky na šampaňském, který musí udržet neuvěřitelný tlak, aby udržel špunt v natlakované lahvi. Tomu všemu předcházela příhoda, kdy jsem jako snubní prstýnek od přítele dostala jakýsi kroužek, který našel na zemi. Praskl mi a bylo mi řečeno, že když jsem designérka, mám si to nějak vyřešit. Já ten kroužek nosila a kamarád se nad tím pozastavil a ptal se, co to nosím, jestli je to ze šampaňského nebo co, a mně se najednou v hlavě zrodila celá kolekce. A až poté přišla nabídka na spolupráci. Bylo to tak přirozené, úplně krásně to vyplynulo a celá ta spolupráce byla fantastická.

A jak to dopadlo se vztahem, který to vše inspiroval?

Prstýnek jsem si udělala já a nějak to plyne.

Takže to nebylo špatné znamení, že praskl?

Nevím, jestli špatné, nějaké znamení to asi bylo, ale každopádně to vedlo k hezkému výsledku a spolupráci.

Když se řekne Champagne, co se ti vybaví?

Nálada. Ony i ty šperky jsou tak řešené, že jsem si představila možná i sebe – o trochu mladší, jsem opálená a mám na sobě letní kolekci. U navrhování jsem hodně přemýšlela o tom, jak se v tom budu cítit a samozřejmě jak se v tom budou asi cítit i ostatní ženy. Důležitá byla ta atmosféra, protože šampaňské pro mě znamená bezstarostnost.

Ve Francii v Champagne jsi někdy byla?

Nebyla, ale asi je dobrý nápad jet se tam podívat, asi vezmu prstýnek a pojedu tam.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...