V novém seriálu, který se nyní natáčí u Nižboru, se v hlavní roli ajťáka, jenž je tak trochu mimo, představí Martin Myšička (50). Jeho ženu si zahraje zase hvězda krimiseriálu Místo zločinu Ostrava Pavla Beretová (36). Obojí prý bylo jasné skoro od začátku – shodli se na tom totiž režisér Radek Bajgar (57) i s kreativním producentem Josefem Vieweghem (51).

VIDEO: Maciuchová o Chalupářích: Jak vzpomíná na legendární seriál?

Video
Video se připravuje ...

Maciuchová o Chalupářích: Jak vzpomíná na legendární seriál? Petr Macek

„Baví mě, že lidé mají různá vzdělání, jiné příjmy a jsou voliči různých stran. Na chatě je to většinou jedno. Máme slogan – tady bude pohoda, i kdyby nás to mělo stát život!“ prozradil pro Aha! druhý jmenovaný základní premisu seriálu Chataři, jenž bude mít 13 dílů a na obrazovky poputuje příští rok. Natáčení bude totiž probíhat až do letošního října.

„Baví mě, že lidé mají různá vzdělání, jiné příjmy a jsou voliči různých stran. Na chatě je to většinou jedno. Máme slogan – tady bude pohoda, i kdyby nás to mělo stát život!“ V dalších úlohách se objeví také Ivana Chýlková (56), Radek Holub (51), Igor Bareš (54) či Tomáš Hanák (63). Ten přímo v Nižboru vytvořil z vyřazeného vagonu hospodu Zastávka. „Dali jsme si u něj pivo. Bylo výborné, tak má roli!“ zavtipkoval scenárista díla Petr Kolečko.

VIDEO: Režisér František Filip: Proč nechtěl točit Chalupáře?

Video
Video se připravuje ...

Režisér František Filip: Proč nechtěl točit Chalupáře? Petr Macek, Jan Jedlička

Už teď je podepsán pod úspěšnými díly Okresní přebor či Most!, ale zda se bude stejně dařit i Chatařům, je zatím ve hvězdách. Jisté však je, že slavný seriál Chalupáři z roku 1975 autor rozhodně nekopíruje. „Celé Chalupáře jsem nikdy neviděl,“ přiznává totiž. Ostatně témata jsou podle něj dnes jiná. Přesto příběhy Evžen Humla v podání Jiřího Sováka (†79) a Bohouše Císaře alias Josefa Kemra (†72) baví diváky dodnes.

„Důležitá je příroda, má vliv na vztahy mezi lidmi,“ míní scenárista, který ale shodou okolností vlastní chatu zatím nemá. „Ta idea je, že dotyčný musí být od pondělí do pátku dobrým člověkem, aby si zasloužil víkend na chatě,“ hodnotí ale se zájmem český fenomén chataření a chalupaření. Sám mu asi brzy přijde na chuť, protože zatím si alespoň pronajal chatu na celé léto. Zřejmě tak chce dopřát pobyt na čerstvém vzduchu nejen sobě, ale hlavně své rodině – partnerce Anetě Vignerové (32) a jejich několikaměsíčnímu synkovi Jiříčkovi.

VIDEO: Jiří Schmitzer: Do Chalupářů si ho dohodil táta Sovák!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Schmitzer: Do Chalupářů si ho dohodil táta Sovák! Petr Macek, Petr Soukup

Fotogalerie
39 fotografií