Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mrtvé miminko našli až v čističce: „Nejsem žádný vrah!“ brání se podezřelá máma Lucka

Autor: shp - 
11. června 2020
18:14

Otřesný pohled se naskytl zaměstnancům podtatranských vodáren, když našli v úterý ráno v čističce odpadních vod v Popradě-Matějovcích mrtvé miminko. Policie zanedlouho vypátrala jeho matku. Lucia (36) se dokonce nezdráhala popsat porod, tvrdí však, že o těhotenství nevěděla a není v žádném případě vrah.

Ženu, která žije v osadě Poprad-Matějovce a má pět dětí, vypátral Nový Čas. „Já za to nemůžu. Když jsem šla na velkou potřebu ven na latrínu, tak mě fest bolelo břicho. Bylo to v pondělí večer. Celou dobu jsem měla menstruaci a nevěděla jsem, že jsem těhotná. Mně Romce nikdo nevěří, nejsem vrah, nikoho jsem nezabila. Já jsem necítila, že sem porodila,“ tvrdí Lucia s pláčem.

Video  V čističce odpadních vod našli mrtvolku miminka. Matka je už v rukách policie  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Manžel: Moje žena je psychicky nemocná

Když přišla potom domů, říkala, že nic necítí a že už v sobě nemá maličkého. V úterý si přijeli pro manželku policajti. Z výslechu ji ale musela odvézt záchranka, protože tam omdlela. Lékař říkal, že je fyzicky i psychicky nemocná, už bere i léky a musíme na ni dávat pozor, aby si nic neudělala,“ prohlásil manžel Lucie Milan (39). Policie se případem zabývá i nadále.

„V úterý ráno bylo v kanalizaci v budově objektu čističky odpadních vod v Popradě-Matejovcích nalezeno tělíčko novorozeného chlapečka. Vyšetřovatel Okresního ředitelství Policejního sboru v Popradu na základě této skutečnosti začal trestní stíhání pro zločin vraždy novorozeného dítěte matkou. Zákon při tomto trestném čině stanovuje pro pachatele trest odnětí svobody na čtyři až osm let,“ prohlásila prešovská policejní mluvčí Jana Ligdayová.

Názor odbornice

Dodala také, že policistům se podezřelou matku podařilo vypátrat velmi rychle. K případu se vyjádřila i primářka pediatrického oddělení popradské nemocnice Beáta Šoltýsová. „Její počínání může být následkem poporodního stresu, projev začínající psychózy související s porodem. I kdyby byl porod spontánní, žena, která už několikrát rodila, moc dobře pozná, že rodí,“ prohlásila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání