Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sex s postiženým? Mladík s SMA žertuje o své „chloubě“: Velikostí nesedí k mému malému tělu!

Autor: ran - 
11. června 2020
12:31

Snoubenci Shane Burcaw (27) a Hannah Aylwardová (23) se rozhodli trochu hnout s tabu kolem sexuálního života postižených. Otevřeně hovoří o tom, jak to u nich chodí. Snaží se tak bořit stereotypy a nepravdy o hendikepovaných lidech v oblasti sexu. Shane, coby spisovatel a motivační řečník, se v roli „bořitele mýtů“ cítí jako ryba ve vodě! Jeho suchému humoru neušla ani jeho mužská „chlouba“!

Na první pohled vypadá dvojice z americké Pensylvánie značně nesourodě. Shane trpí vážou nemocí a je trvale upoutaný na elektrické kolečkové křeslo, kdežto jeho snoubenka Hannah Aylward (23) je zdravá a krásná žena. Zdání ale klame. Ve skutečnosti oba do sebe zapadají jako zámek a správný klíč. A to po všech stránkách.

Shane se od narození potýká se spinální svalovou atrofií (SMA - z anglického spinal muscular atrophy), což je nemoc, při níž postupně ochabuje svalstvo celého těla. V současnosti Shane nohama, pažemi i rukama sotva hýbe. Je ale schopný psát na počítači, což ho jednak do značné míry živí, a jednak se tak mohl dát dohromady se svojí láskou.  

Hannnah mu totiž napsala, jakmile jednou zhlédla dokument o něm. „Jeho humor a nadhled nad situací mě dostal, a já věděla, že tohoto člověka prostě musím poznat,“ popisuje pohledná mladá žena, jak to mezi nimi celé začalo. Na jejich videích, které uveřejňují, je vidět, že k sobě skutečně pasují. Nezdráhají se se svými fanoušky podělit téměř o vše.  

Jejich společný humor jim v tom dost pomáhá. „Moje hlava je k mému tělu dost v nepoměru. A stejně tak je to s tou druhou částí... víte jakou. Nemyslím tím prst na noze,“ vykládá Shane na jednom z videí. Hannah se pobaveně a trochu stydlivě směje, ale vesele souhlasí.

Už když spolu začali chodit, ujistil Shane svoji dívku, že po této stránce je u něj všechno, jak má být. „Vše funguje i vypadá báječně,“ zopakoval svá tehdejší slova. A pak se opravil. „Vlastně ne, tak to nebylo. Neřekl jsem báječně, řekl jsem fantasticky!“ Hannah se směje a připojuje, že jí nelhal. 

Boření tabu dvojice pojala opravdu zodpovědně. Ve svých příspěvcích popisují jejich „poprvé“, ale i další aspekty soužití. Vyvracejí například pocit lidí, že ona musí být ta dominantní v páru. „Shane je skvělý. Když chce obejmout, zavolá si mě, aby mi mohl dát pusu. Rádi a hodně spolu mluvíme, a tak si každý dokáže říct o to, co potřebuje,“ popisuje Hannah klíč k jejich harmonickému vztahu.   

trintin ( 11. června 2020 17:37 )

pažemi i rukama sotva hýbe.?? Na první pohled to vypadá, že na počítači tedy píše svou chloubou.

frantacizek ( 11. června 2020 14:30 )

vždyť si četla důvod, na velikosti prostě záleží

frantacizek ( 11. června 2020 14:30 )

ANO_nam_bude_lip ( 11. června 2020 14:05 )

Článek o velikosti....
A co fotodokumentace?

illyria ( 11. června 2020 12:41 )

To bude z čisté lásky... A to cestování asi platí ona ze svého platu v anglickém Tescu...

Zobrazit celou diskusi