Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Cyklobandita se vydával za poslíčka a opakovaně okrádal seniory: Kamerové záznamy ho neděsily

Autor: ran - 
10. června 2020
21:43

Policie dopadla muže z Náchodska (52), který navštěvoval od října 2019 seniory v Královéhradecku a okrádal je o hotovost. Protože se trestné činnosti dopouštěl i během nouzového stavu, týká se ho zvýšená sazba odnětí svobody až na 8 roků. Nyní je ve vazbě, policie na něj má nejeden usvědčující kamerový záznam.   

Kriminalisté muži kladou za vinu nejméně 7 krádeží v domovech seniorů či domech s pečovatelskou službou na Rychnovsku, Náchodsku a Trutnovsku, ke kterým mělo docházet v období od října 2019 do současnosti, uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

„Téměř ve všech případech na výpravy do domovů vyrážel na kole. Před dveřmi zazvonil na některý ze zvonků a vydával se za balíkovou službu, poslíčka nebo někoho, kdo hledá zaměstnance. Uvnitř objektu se vloudil do bytu či pokoje seniora pod záminkou napsání vzkazu pro sousedního obyvatele nebo někoho z personálu.

Nechal si od starých lidí přinést papír a psací potřeby, někdy i vodu k pití,“ řekla dále mluvčí. V nestřežené chvíli vyhmátl volně položené peníze nebo peněženku i s doklady. Celkovou škodu kriminalisté spočítali na téměř 17 000 korun.

Policie podle záznamů z bezpečnostních kamer zjistili nejen, jak zloděj vypadal a co měl na sobě, ale také jak se za seniory dopravoval i co si od nich odnášel. Minimálně ve třech případech se krádeží dopustil během nouzového stavu. 

„Vzhledem k hrozbě vysokého trestu - 8 let - soudce akceptoval návrh státního zástupce na vzetí do vazby a jeho další vyšetřování probíhá vazebně,“ doplnila mluvčí.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání