Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Starostka u Babiše vybojovala peníze pro obce. O číslo na premiéra si k ní volají další

Video se připravuje ...
Autor: Markéta Volfová - 
11. června 2020
05:30

Nevídaný humbuk se kolem starostky středočeských Mnichovic Petry Peckové (STAN) spustil, když si domluvila schůzku s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Bojovala jménem zástupců obcí za přímou finanční podporu a zvítězila. Odmítá, že by si tento boj přivlastnila. Pouze ho trochu popohnala a jak říká, kvitovali to i starostové z řad hnutí ANO.

„V okamžiku, kdy řídíte obec a jste s lidmi v dennodenní interakci, tak je vám trošku jedno, za jakou jste stranu. Jde vám o to, aby ta věc měla skutečně nějaký význam,“ potvrzuje starostka Mnichovic, že stanovisko k náhradám za vyplácení koronavirových kompenzací bylo u všech zástupců obcí stejné - jak napříč republikou, tak napříč stranami. 

Video  „Poškádlila“ Babišovo PR, teď Pecková rozdává starostům jeho číslo. „Ať mi volají,“ říká premiér  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

„Já jsem to téma skutečně zviditelnila, ale za tím byl obrovský kus práce sdružení zastupujících obce. Bylo tam mnoho jednání,“ popisuje Pecková a přidává, že si myslí, že chtěla věc hlavně popohnat a ukázat dopad na obce v praxi: „Akorát to trošku trvalo. A nebo by to možná nebylo příliš k ničemu, kdyby někdo nepoškádlil mediální obraz pana premiéra. Pak to šlo možná trochu rychleji.“

Pondělní schůzku na vládě, které se kromě Andreje Babiše účastnila i ministryně financí Alena Schillerová a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (obě za ANO), zhodnotila starostka jako konstruktivní.

Do budoucna vyjádřila přání, aby k podobným konzultacím docházelo dříve: „Myslím, že je škoda, že ta opatření nejsou konzultována dopředu. Kdyby byl pozván někdo ze Svazu měst a obcí nebo ze Sdružení místních samospráv, rovnou by řekl: Bude to mít obrovský dopad, pojďme to udělat jinak.“

Co se týká konzultací, těm se předseda vlády nijak nebrání a Peckové na schůzce řekl, ať mu starostové se svými problémy neváhají zavolat. A zřejmě nebude mít o hovory nouze: „Už mi včera volali dva, jestli mám číslo na premiéra. Tak jsem se o něj podělila,“ dodává zástupkyně Mnichovic s úsměvem.

Starostka Mnichovic Petra Pecková Starostka Mnichovic Petra Pecková | blesk.cz

istyl ( 11. června 2020 09:33 )

To si pani starostka jen mysli, ve skutecnosti je to jen hra jeho PR poskoku, kteri manipuluji s lidmi...
Ve skutecnosti to rozehrali jen proto, aby se o nem mluvilo, aby v TV tento "problem" byl v poradu, ale uz ne demonstrace proti nemu...Starostove by meli zadonit, prosit, zebrat u nej o penize a vlastne tak obratit problem jeho prospech.
...prosim takyyy o jeho tel cisloooo

kara54 ( 11. června 2020 07:44 )

vím že obcepotřebují peníze ale s rozumem že všechno nejde

kara54 ( 11. června 2020 07:42 )

to je ono ,vyávejte státní kasu co nejvíc a pak řvěte že Babiš nás zadlužil .Kalousek by vám poslal akorát složenku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa