Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Křik a pak bezmocné ticho: Svědkyně popsala smrt chlapce ve Slaném. Jel řidič autobusu v pantoflích?

Autor: chal - 
10. června 2020
11:28

Jeden mrtvý chlapec zůstal po úterní nehodě, kdy na autobusovém nádraží ve Slaném najel řidič autobusu na zastávku s lidmi. Na místě byla řada svědků, které smutná událost zdrtila. Podle prvních zpráv k tragédii došlo kvůli zaseknutému brzdovému pedálu, ve hře je ale varianta, že za nehodu mohla řidičova nevhodná obuv. Na fotografiích z místa nehody je totiž vidět, že měl na nohou obuté pantofle.

Úterní klid autobusového nádraží ve Slaném z ničeho nic pročísla obrovská rána. Ozvala se z jedné ze zastávek, kterou zdevastoval autobus kladenského dopravce. Na zastávce tou dobou seděl senior, který sice ze zastávky vypadl, naštěstí ale neutrpěl vážnější zranění. O poznání hůře dopadl chlapec, který stál s kamarády u stanice.

Pro těžce zraněného hocha narozeného v roce 2012 letěl záchranářský vrtulník, aby ho co nejrychleji dostal do nemocnice. Z místa ale bohužel odlétal prázdný, chlapce se nepodařilo oživit a na místě zemřel. Tragická událost tvrdě dopadla i na svědky, kteří se k místu seběhli.

„Je to hrozné, se svojí rodinou jsem u toho byla a pomáhala jsem s první pomocí. Je to něco nepředstavitelného, když nevíte jak pomoci. Křik a to ticho, které tam nastalo v tu chvíli, je to bezmoc. Moje dcera, která u toho byla, mi nechce jíst ani spát. Je mi moc líto rodiny, která přišla o chlapečka. Upřímnou soustrast,“ popsala na facebooku Jana T.

Policie nehodu vyšetřuje a zjišťuje, proč k ní došlo. Uživatelé sociálních sítí spekulovali o řidičově mikrospánku, případné nepozornosti, nebo technické závadě. Po zveřejnění fotografií z místa nehody se nicméně jejich pozornost obrátila k nohám řidiče autobusu. Měl totiž obuté pantofle. Je tedy možné, že k tragédii přispěla právě řidičova nevhodná obuv?

Jak Blesku potvrdila policejní mluvčí Michaela Nováková, policisté se zabývají i touto variantou. „Samozřejmě i toto je předmětem vyšetřování," sdělila mluvčí s tím, že pro všechny řidiče platí nařízení řídit v odpovídající obuvi. Týká se to všech řidičů, nejen těch profesionálních.

Video  Vrtulník odlétá od nehody ve Slaném  - Blesk.cz - David Malík
Video se připravuje ...

zatracena ( 11. června 2020 17:01 )

Ty si raději zopakuj Jazyk Český a měkké a tvrdé i y ve slovu CELÝ se píše TVRDÉ Y !!! Jestli takto kontrolujete BUS(i) busy - nedivím se, že dochází k takovým TRAGÉDIÍM - *** !

borjar ( 11. června 2020 03:34 )

v čr schází asi pět tisíc řidičů.

JaNat ( 10. června 2020 22:39 )

Nikoho neobhajuji, je-li vinen, pak si to odpyká, spekulací a typicky českých uprděných chytrolínů, kteří z toho nebyli, mrkli na fotku a všechno ví a znají netřeba.

JaNat ( 10. června 2020 22:32 )

Jestli jel bos nebo v papučích.....nemám ráda, když si tu lidé hrají na soudce. Pokud to byl důvod všeho, pak si to odpyká, ale od toho je tu kriminálka a ne kdejaký prdoch, který nebyxl u toho, jen se podívá na obrázek a je mu všechno jasný. Typický české - ukázat hoooonem na někoho prstem. A drbat a přidávat si a překroutit všechno.

JaNat ( 10. června 2020 22:27 )

Ale no tak, zase nepřeháněj. Náš autobusák nikdy netelefonuje za jízdy, neházej všechny do jednoho pytle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání