Hrozivá nehoda se odehrála v pondělí před osmou ráno na Pražském okruhu před nájezdem na Novopackou spojku. Do nákladního auta zezadu narazilo osobní auto a do něj kamion, osobní auto zůstalo zmáčknuté pod nákladním. „Veškerá doprava je odkloněna na D10 směr Mladá Boleslav. Na místě bude přistávat záchranářský vrtulník,“ informovali krátce před osmou ráno policisté a nabádali řidiče k obezřetnosti.

Hasiči museli složitě vyprošťovat spolujezdkyni z osobního auta. „Po náročném vyprošťování, které trvalo 40 minut, byla zraněná osoba předána ZZS a transportována do vrtulníku LZS. Zásah blokoval průjezd Pražským okruhem v oblasti Horních Počernic. Okolnosti nehody šetří PČR,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Žena (32) utrpěla vážná zranění, vrtulník ji převezl do Ústřední vojenské nemocnice. Zranil se i 30letý muž, který jel také v osobním autě. Ten utrpěl středně těžká poranění.

Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena automatickým systémem eCall, tj. přímo z vozidla, bez zásahu řidiče a bezprostředně po nehodě. „Systém ohlásil druh vozidla i jeho polohu, jednotky tak na přesné místo byly vyslány okamžitě,“ dodal Kavka.

Fotogalerie
23 fotografií