Z nějakého mě neznámého důvodu, dávají právě celebrity tento odhalující střih oblečení do spojitosti s láskou k vlastnímu tělu, ženské síle a dokonce rovnoprávnosti.

Což je absurdní. Není to reálně jen oděv, který z žen opět vytváří pouhý objekt sexuální touhy? Navíc poměrně pasivní, vzhledem k tomu, že se v tomto kousku oblečení nemohou příliš hýbat, jinak by odhalily i to málo, co je za ním skryto? Některá feministická hnutí sice používají nahé tělo jako formu protestu v rámci myšlenky my body - my choice.

Což ale není případ trendu underboob, který jasně stojí na efektu provokativní nahoty. Na touze být sexy, odhalit co největší množství kůže, kolik je v rámci společnosti a stále posouvajících se hranic ještě tolerováno. Proto působí směšně, když mu celebrity připisují nějaký přesah. A možná tak jen omlouvají jeho lascivnost.

Monika Leová
Autor: Profimedia

Co se týče míry odhalování, napadá mě srovnání s mini sukněmi v 60.letech. Ty sice také odkrývají značnou část těla, ale měly ženy osvobodit, dopřát jim svobodu a volnost. Například tím, že uvolnily jejich pohyb. Mohly si v ní sednou na trávu nebo doběhnout autobus. Není tedy underboob trend, který jim tu svobodu zase bere?

Což opět jen potvrzuje moje přesvědčení o nekončícím tlaku na ženy. Aby byly sexy, přitažlivé a nejlépe i navždy mladé. Protože underboob je vyhrazen pouze mladému a pevnému tělu, nejlépe s umělým poprsím, na které nepůsobí gravitace, pro které je přímo stvořen.

Týnuš Třešničková
Autor: Instagram

Nota erotičnosti je u určitých outfitů pochopitelná a někdy i žádaná, ale stále by měla mít ráz rafinovanosti. Jinak jeho nositelku degraduje na pouhý objekt vzbuzující nejzákladnější pudy. A ačkoliv bude tento trend čím dál častěji vídán na fotkách i v ulicích, tvrdím, že s módou ani stylem nemá nic společného.  

V zahraničí už se nosí ve velkém, u nás underboob vyzkoušela Monika Leová nebo influencerky Týnuš Třešničková či Veronica Biasiol.

Fotogalerie
25 fotografií