Změna vychází z místního průzkumu, o který se postarali na konci května magistrátní úředníci společně například s policií. Vyměněny tak budou betonové bloky. „Dále dochází k uzavření ulice Divadelní instalovaným proměnným dopravním značením v nočním období... Po tuto dobu bude dopravním značením doprava vedena přes světelně řízenou křižovatku u Národního divadla přímo na Smetanovo nábřeží. V tomto směru bude doprava vedena po tramvajových kolejích,“ píše se v dokumentu na úřední desce magistrátu. Povolení vjezdu bude platit od 22:00 do 06:00.

»O nás bez nás«

Nábřeží mezi kavárnou Slavia na křižovatce s Národní třídou až k ústí Divadelní ulice zavřelo město v druhé polovině května jako podporu podnikatelům postiženým opatřeními proti koronaviru. Na silnici vznikly restaurační zahrádky. Pro řidiče jedoucí po nábřeží od Karlových lázní k Národnímu divadlu se nic nezměnilo.

Omezení dopravy na Smetanově nábřeží vyvolalo v uplynulých týdnech odpor magistrátní opozice a také vedení Prahy 1. Diskuse o něm zabrala na posledním zasedání městského zastupitelstva několik hodin, aby zastupitelé nakonec přijali usnesení, které situaci nijak neovlivnilo. Opozice i koaliční Spojené síly pro Prahu (TOP 09 a STAN) vedení města vytýkali, že opatření dostatečně neprojednal s magistrátními kolegy a Prahou 1, které se týká především. Podle informací ČTK by měl magistrát a Praha 1 začít o budoucnosti nábřeží jednat v příštím týdnu.

Problematická doprava

Nábřeží bylo loni na podzim kvůli opravě tramvajových kolejí více než dva týdny uzavřeno a paralelně platila i uzavírka na Malé Straně. Město podle tehdejších vyjádření chtělo uzavřeními získat data k případnému dlouhodobému omezení dopravy na obou březích Vltavy. O omezení se v metropoli mluví již dlouho. Podle zastánců do centra města a okolí řeky nepatří tranzitní doprava. Odpůrci zase tvrdí, že není možné průjezd omezit dřív, než budou dokončeny oba pražské okruhy.

Fotogalerie
29 fotografií