Charismatický francouzský herec Jean-Paul Belmondo si získal srdce diváků například v komediích Zvíře nebo Muž z Acapulca, anebo jako drsný, ale vždy čestný a férový polda z mnoha syrových detektivek. Z muže, z něhož se dámám ve velkém podlamovala kolena, se ale v posledních letech před smrtí stal stařeček, na kterém se věk hodně podepsal. 

Legendárního herce trápilo chatrné zdraví již pár let. Navzdory tomu se ale ještě na začátku června loňského roku objevil na pohřbu letitého kamaráda, zesnulého scenáristy Guye Bedose (†85). Muž, jenž stojí za komediemi ZáletníkZáletník 2 či Rej výtržníků, v nichž zazářil známý herec Jean Rochefort (†87), zesnul 28. května 2020.

Smuteční obřad se bohužel pro slavného herce Belmonda stal jedním z posledních vystoupení na veřejnosti, než letos 6. září zemřel. Už tehdy na něm bylo vidět, kolik sil ho stálo jen dorazit.

Zádušní mše, která se konala v kostele Saint-Germain-des-Prés v Paříži, se účastnila celá řada slavných francouzských celebrit. Pro tehdy sedmaosmdesátiletého Belmonda se však dva malé schody vedoucí ke kostelu staly málem nepřekonatelným problémem! Přestože se podepíral o hole, nebyl schopen zvednout nohy. Okolo stojící lidé mu proto museli pomoct… a vynést ho.

A to byl velmi smutný pohled! Belmondo, někdejší sexsymbol sedmdesátých let, byl totiž celý život znám tím, že je velice aktivní, a i ty nejakčnější scény natáčel sám, bez kaskadéra. V mládí se dokonce snažil prosadit jako boxer, než mu jeho sportovní kariéru překazila tuberkulóza...

VIDEO: Zemřel Jean-Paul Belmondo! Francouzský sympaťák, který přepsal filmovou historii

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Jean-Paul Belmondo! Francouzský sympaťák, který přepsal filmovou historii. Mall.tv

VIDEO: Jiří Krampol (81), známý jako dvorní dabér Jeana-Paula Belmonda, znovu jeho v kůži: Co máme společného? Pár kreténů!

Video
Video se připravuje ...

Krampol znovu v kůži Belmonda: Co máme společného? Pár kreténů! Petr Macek, Lukáš Červený, hudba: hudebnibanka.cz/Mordechai Ferber -Arc De Triomphe

Fotogalerie
103 fotografií