Strážníci proti muži zakročili poté, co byli sami svědky jeho útoku. „Podle napadeného, který byl osobou bez přístřeší a chtěl se schovat ve vestibulu před deštěm, ho kolemjdoucí muž oslovil, několikrát ho udeřil do tváře a bránil mu v odchodu z místa,“ uvedla mluvčí Městské policie Praha Jiřina Ernestová.

Když strážníci zakročili, chvíli to vypadalo, že se zklidní a situaci se podaří vyřešit bez dalšího konfliktu. Útočník byl však očividně pod vlivem drog nebo měl nějakou psychickou poruchu, se strážníky totiž nebyl schopen plynule komunikovat.

Mluvil si zmateně pro sebe a nebyl schopný odpovědět na jednou otázku, chvílemi jevil i známky agrese vůči strážníkům. Ti zavolali záchranku, během čekání se však situace opět vyostřila. „Posbíral na zemi ležící skleněné střepy, udělal salto vzad a vyzval strážníky na souboj,“ popsala situaci mluvčí.

Nakonec začal střepy divoce mávat před obličejem jednoho ze strážníků, ti se ho opět pokoušeli uklidnit. Muž se však opět rozčílil a poté, co naznačil úder, se rozhodli razantně zakročit. Pomocí hmatů a chvatů ho přemohli a podivný útočník skončil v poutech a nakonec i v péči odborníků.