Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Inspirace na 111 výletů a desítky slev nejen na vstupné: Navštivte i nejnižší rozhlednu ČR

/
  • Inspirace na 111 výletů a desítky slev nejen na vstupné: Navštivte i nejnižší rozhlednu ČR
    5. června 2020 ● 05:15

    Je tu pátek, víkend začíná. Hledáte inspiraci, kam vyrazit na výlet po Česku? Vystoupejte vzhůru a pohlédněte na republiku z výšky. Inspiraci najdete v Blesk Extra speciálu nejlepší výlety po Česku. Poznejte 111 českých rozhleden a získejte slevu nejen na vstupné.

  • 1.

    Tipy na výlety i slevy na vstupné

    S Bleskem můžete získat desítky slev i na vstupenky do památek, muzeí, zoologických zahrad v okolí nejzajímavějších vyhlídek. Navíc můžete získat i levnější jízdné s Českými drahami na cestu tam i zpět domů. Nejen to nabízí jedinečný průvodce, který je k mání nejen v trafikách.

    Až se vám dostane do ruky, pokocháte se unikátními fotografi emi rozhleden z ptačí perspektivy. Odhaluje nejen ty notoricky známé, ale hlavně stejně zajímavé objekty stojící v ústraní, kde se vyhnete davům turistů. S Bleskem můžete vyrazit na romantický výlet či rodinnou vyjížďku už nyní, nebo si naplánovat poznávání Česka na prázdniny.

    Blesk Extra Speciál Nejlepší výlety po Česku v prodeji na stáncích či na ikiosek.cz (s dopravou až do schránky). 132 stran jen za 69 Kč!

    Nejlepší výlety po Česku
    Autor: Blesk

  • 2.

    Cimrmanova rozhledna

    Hecovat se, kdo navštívil nejvyšší rozhlednu, může kdokoli ve světě. V Česku najdete nejnižší. Její založení se přičítá největšímu z Čechů, Járovi Cimrmanovi. Prý trpěl závratěmi, proto nemusíte šplhat do schodů, ale naopak trochu sejít. Oproti okolí má zápornou hodnotu výšky, přesto v ní v Nouzově u Semil uvidíte nejen celý Český ráj.

    Cimrmanova rozhledna
    Autor: Blesk - Barbora Silná

  • 3.

    Černá Studnice

    Architekt Robert Hemmrich se postaral o nejvyšší rozhlednu v Jizerských horách. Obdivuhodné jsou třítunové kvádry, které byly použity u paty rozhledny na zeď silnou 160 cm. Šestadvacetimetrová rozhledna je vidět zdaleka a je odsud i nádherný výhled od Jizerských hor až po Krkonoše.

    Rozhledna Černá Studnice
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Ocmanice

    Má tvar kosmické rakety nebo také indiánského týpí. Zastavte se na patnáctimetrové rozhledně Ocmanice na Třebíčsku a pokochejte se pohledem na kraj okolo Náměště nad Oslavou.

    Rozhledna Ocmanice
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Drahoušek

    Osmačtyřicet metrů vysoká betonová věž tři kilometry od Osečan na Příbramsku vypadá, jako když ji na místo zapíchli ufoni. Z futuristicky vyhlížející rozhledny pohlédnete na krajinu České Sibiře, Sedlčansko a při dobré viditelnosti až na Milešovku nebo Ještěd.

    Rozhledna Drahoušek
    Autor: Blesk

    Fotogalerie
    6 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy