Šestatřicetiletý muž, propuštěný začátkem roku z vězení, měl opravdu zvláštní styl nakupování. Za věci totiž nikdy nezaplatil. Když ho při jeho třetím lupu chytla ochranka a předala policii, zjistilo se, že si takhle přišel na zboží za více než 20 tisíc korun. Navíc si přitížil tím, že kradl v období nouzového stavu, za což jsou automaticky přísnější tresty.

Přidal další tři napadení

Krást mu ale nestačilo. Krátce poté, co se přišlo na jeho lup z obchoďáku, bezdůvodně napadl muže, se kterým se znal od vidění. „Během květnového dne, kolem půl šesté odpoledne, bezdůvodně pokřikoval a slovně napadal šestadvacetiletého muže. Během nadávek se k němu rozeběhl, zaútočil na něho pěstmi a povalil ho na zem. Než z místa utekl, stihl poškozenému sebrat osobní věci,“ popsala policejní mluvčí Eva Hašlová.

Aby toho nebylo málo, stihl ještě téhož dne na chodníku v Brandýse nad Labem fyzicky napadnout dalšího čtyřiatřicetiletého muže, kterému způsobil zranění v oblasti hlavy. I s tímto poškozeným se útočník od vidění znal.

Do třetice to schytal i jeho další známý. V tomto případě se mu dokonce vloupal do domu, kde ho fyzicky napadl. Po tomto incidentu se musel napadený nechat ošetřit v nemocnici

Hrozí mu až 10 let

Po zadržení a prošetření všech důkazů si od kriminalistů vyslechl obvinění ze spáchání pokračujícího zločinu krádeže za doby trvání nouzového stavu, zvlášť závažného zločinu loupeže, přečinu porušování domovní svobody a ublížení na zdraví. Podezřelý má bohatou trestní minulost. V jeho trestním rejstříku je už přes deset záznamů. Nyní mu hrozí až deset let za mřížemi. „Na základě podaného podnětu kriminalistů podal státní zástupce návrh na vzetí agresora do vazby, čemuž soud vyhověl,“ uzavřela Hašlová