Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidič Petr si na benzince kupoval alkohol: Policistům nadýchal 6 promile!

4. června 2020
17:52

Policisté málem nevěřili vlastním očím, když provedli dechovou zkoušku na alkohol nezodpovědnému řidiči Petrovi (30) ve Vranově nad Topľou na Slovensku. Prvotní údaj dosahoval 6 promile a to odpovídá 13 dcl tvrdého alkoholu!

Petra zastavila policejní hlídka v noci z pondělí na úterek. Právě se do auta vrátil z benzínky, kde si ještě před nástupem do vozidla evidentně řádně přihnul. Policejní měřicí přístroje skutečně ukázaly neuvěřitelnou hodnotu 6 promile! 

Opakovaná měření ukázala již „jen“ hodnotu 3 promile. Stále to však bylo o 3 promile více, než by bylo záhodno za volantem nadýchat! Policie si řidiče okamžitě odvezla. Když muž vystřízlivěl, vyslechl si obvinění z obecného ohrožení pod vlivem návykových a omamných látek, napsal server Plus Jeden Deň.  

Hříšník následně od vranovského soudu dostal trest 5 měsíců odnětí svobody s podmíněným odkladem na 24 měsíců. „A  trest zákazu řídit jakékoli motorové vozidlo po dobu 42 měsíců,” doplnila mluvčí soudu Ivana Petrufová s tím, že verdikt soudu je pravomocný.

Názor soudního znalce na napoprvé naměřenou hodnotu je jednoznačný. „Takové hodnoty mu mohli naměřit skutečně jedině v případě, že těsně předtím pil a v ústech měl ještě stopy alkoholu. Anebo si při foukání do přístroje odříhl,” uvedl znalec a dodal, že pokud by měl muž v krvi skutečně 6 promile, nepřežil by to. 

 

zfloyd ( 4. června 2020 18:51 )

no já myslím že někteří dobře trénovaní jedinci 6 promile v pohodě přežijou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání