Pilarová si ještě za života přála, aby na jejím pohřbu promluvil právě Dyk. Herec a hudebník to sám ve svém smutečním proslovu zmínil: „Milá Evo, když jsi mě na pohřbu Karla Gotta oslovila a řekla: ,Připrav se chlapečku, na mém pohřbu budeš mluvit,' v duchu jsem se tomu zasmál a bral to jako vtip,“ pronesl Vojta v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově.

Bohužel ale na zpěvaččina slova došlo - naposledy vydechla v březnu 2020 a po skromném pohřbu kvůli koronaviru se dočkala i zádušní mše, kde se Dyk chopil slova. Ale bohužel nedokázal udržet své emoce a ke konci řeči ho přemohly slzy. Jeho poslední slova už tak nebyla skoro slyšet. Je jasné, že ho to pořádně vzalo. 

Jak už je ale pomalu jeho zvykem, nezvolil Vojta Dyk zcela standardní oděv na takovouto událost. Mnohé smuteční hosty možná zarazilo, co měl na nohou. Nezvolil totiž žádnou tradiční tmavou společenskou obuv, ale obyčejné šedé polobotky s tkaničkami, které vypadají, jako by už leccos zažily.

Ponožky měl do nich sice černé, ale nevychytal jejich délku vzhledem ke kalhotám, a tak měl po celou dobu holé kotníky. Leckdo by mohl mít pocit, že se jedná o módní faux pas. Ještě štěstí, že kalhoty i košili zvolil logicky v černé barvě. Přece jenom si jistě řada lidí ještě vzpomene, jak zvláštně byl oděn například na slovenský Ples v opeře, kde byli všichni slavnostně vyšňořeni, zatímco on přišel v obyčejném tričku s krátkým rukávem, které zakryl květovaným sakem. A hlavně tehdy vystupoval rovnou bosý! Tento výstřelek si můžete připomenout i v naší galerii.

VIDEO: Zádušní mše za Evu Pilarovou6370588:gallery:true:true

Fotogalerie
137 fotografií