Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Unikátním siamským dvojčatům dávali lékaři jen pár dní: Dožily se 18 a dělají si řidičák!

Autor: ran - 
5. června 2020
19:24

Když se siamská dvojčata Lupita a Carmen narodila, lékaři jim prorokovali, že přežijí jen pár dní. Nakonec spolu ale usměvavé sestry v relativním zdraví vyrostly a nyní stojí před branou dospělosti. Aby do dalšího života mohly vykročit tou správnou nohou, zařizují si i řidičské oprávnění! A vůbec jim nevadí, že z nohou každá ovládá jen tu svoji... Jejich neobyčejný příběh přinesla britská televize Channel 4.  

Dvojčata Lupita a Carmen Andradeovy jsou usměvavé a chytré dívky. Narodily se v Mexiku, ale od dvou let žijí ve Spojených státech. Celý život se musely vypořádávat se dvěma hendikepy. Kromě toho, že jsou to dvě ženy v jednom těle, potýkají se také s tím, že jsou stále považovány za imigrantky.   

Sestry jsou spojené od dolní částí hrudníku níže. Každá má tedy i vlastní srdce a vlastní plíce. Oběhovou soustavu a další orgány trupu včetně žaludku mají společné. Močový měchýř ovládá jedna, nebo druhá, ale ani jedna dodnes přesně neví, která z nich to vlastně je... U nohou ale mají jasno. Pravou ovládá Carmen, levou Lupita. A chození jim nedělá problém, své tělo se naučily ovládat už jako děti. 

Každá ze sester má ovšem svoji povahu, každá je jiná. Jsou to samostatné individuality. Carmen vyrostla o něco více než její sestra a působí více extrovertně. Z obou dívek je tou, která více mluví a v páru vystupuje jako „mluvčí“. I řízení automobilu se ujala ona. Carmen se také ráda maluje a parádí, zatímco Lupitu módní záležitosti nechávají více méně chladnou. Ale zvykla si...

Ptají-li se lidé sester, zda se nechtějí nechat oddělit, mají jasno. „I kdyby se operace povedla, znamenalo by to roky terapií a zdravotních komplikací. Ty máme už i tak. Navíc psychologicky by to nebylo dobré, jsme na sebe od narození už strašně navyklé,“ říkají jednohlasně.       

Sestry studují zemědělství a těší se na vše, co jim život přinese. Děti sice mít nemohou, ale se svojí povahou se ve světě neztratí. Lidé jim drží palce. Pro mnoho z nich jsou silnou inspirací a ukázkou, jak odvážně a s pozitivním naladěním se dá potýkat s překážkami, které život člověku klade do cesty.     

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi