Jako každý správný rocker si i dlouholetý frontman skupiny Olympic Petr Janda nechal udělat tetování. A je mu podle všeho docela jedno, že pro někoho je to v jeho věku už trochu nedůstojné. Permanentní malůvkou na kůži se honosí navíc už zhruba půl roku, málokdo si ho ale všiml. Jednak ho má schované na vnitřní straně levého předloktí, a jednak nemohl svou novou „kérku“ ukazovat na koncertních vystoupeních, na nichž, i dva roky před kulatou osmdesátkou, řádí jako zamlada. Kvůli koronavirové pandemii byla totiž všechna jeho předem nasmlouvaná vystoupení zrušena.

Paži mu nyní zdobí zajímavě stylizovaný černý pavouk, po jehož obvodu jsou vytetovány zdobným písmem iniciály křestních jmen všech pěti Jandových dětí: Petra (†33), jenž v roce 2001 podlehl zákeřnému nádoru na mozku (s nímž bojoval dlouhých 11 let), Marty Jandové (46), známé zpěvačky německé kapely Die Happy, Elišky (26), Anežky (10) a nejmladší Rozárie (8). Poslední dvě holčičky má se svou stávající manželkou Alicí (38).

Janda rovněž poukázal na humorný fakt: Když si člověk přečte jednotlivá písmenka ve směru hodinových ručiček, vyjde z toho jedno slovo: „Dohromady to hodilo AMPER,“ smál se tento průkopník rockové muziky v České republice. Je to docela milá náhoda, ampér je základní jednotka pro elektrický proud - a bez řízného zvuku elektrických kytar by dnes nebyl Olympic takovým, jakým ho známe.

Protože jsou mu nyní vystoupení odepřena, své tetování Janda předvedl alespoň ve zkušebně, kde se teď populární skupina snaží obejít i bez klávesáka Jiřího Valenty (61). Ten po dlouhých 34 letech Olympic opouští.

Vzhledem k mému neutěšenému zdravotnímu stavu jsem nucen skupinu opustit. Neumírám, ale hrát nemohu. Jsem totiž totálně vyhořelej, včetně zdravotních problémů v rodině. Vím, že se zcela jistě k muzice vrátím! Jen co se dám sám trochu dohromady…“ komentoval hudebník své těžké rozhodnutí. „Věřím, že si kluci najdou náhradu a budou pokračovat dál. Budu jim držet v této nedobré době palce. Ať žije Olympic!“

VIDEO: Petr Janda prozradil, proč lidi nemusí jeho dceru: Pobyt v zahraničí jí změnil! 

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda prozradil, proč lidi nemusí jeho dceru: Pobyt v zahraničí jí změnil! Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
40 fotografií