Hitem letošní dovolené budou cyklovýlety po tuzemských krajinách. Pokud se chystáte na Krušnohorskou magistrálu, můžete využít nově budované sítě nabíjecích stanic Sev.en Energy for Bikers. Funguje to jednoduše: Přijedete, zapojíte elektrokolo, občerstvíte se a při odjezdu nic neplatíte (tedy až na to občerstvení….).

Autor: Sev.en Energy

Možnost dobíjet elektrokolo přímo na cestě posunuje kulturu cestování na zcela novou úroveň. Síť Sev.en Energy for Bikers vyniká univerzálností a uživatelským komfortem. Nemusíte s sebou vozit těžkou a neskladnou nabíječku, a dokonce ani propojovací kabel – obsluha dané stanice vám ho ráda zapůjčí.  Každá nabíjecí stanice PowerBox.ONE dokáže čerpat energii až do čtyř elektrokol najednou. V současnosti je projekt teprve ve fázi zrodu – v provozu je prvních deset nabíjecích stanic na Krušnohorské magistrále a ve městě Most. Již během léta chce však investor zprovoznit desítky dalších stanic v Ústeckém a Pardubickém kraji, a významně tak zvýšit dostupnost své sítě v regionech, v nichž má své energetické provozy.

Autor: Sev.en Energy

Sev.en Energy je mezinárodní energetická skupina a jeden z nejvýznamnějších výrobců stabilní a spolehlivé energie v Česku. V rámci CSR a sponzoringových aktivit chce obecně dočerpávat energii tam, kde cítí, že v současnosti chybí. V elektrokolech vidí skupina budoucnost turistického ruchu i městské individuální přepravy, zároveň si však uvědomuje, že bouřlivě se rozvíjející trh se zatím nemůže opřít o kvalitní infrastrukturu. Záměr vybudovat síť nabíjecích stanic také koresponduje s ozeleňováním fosilní energetiky a mohutnými ekologickými investicemi do tradičních zdrojů. Elektrokola totiž spotřebovávají minimum elektřiny, a jejich emisní stopa je tak mnohonásobně nižší než u všech ostatních motorizovaných dopravních prostředků.