Se svou značkou, originálně pojmenovanou Kylie Cosmetics, dosáhla Jennerová vrcholu krátce po jejím rozběhnutí. Rtěnky se skupovaly ve velkém, až je z roztavených voskovek nestíhala vyrábět. Loni v březnu ji Forbes jmenoval nejmladší self-made miliardářkou, přestože si napomohla rodinným jménem, bez něhož by prodala pouhý zlomek.

Jak se ale ukázalo, Jennerová svůj majetek, vyčíslený na více než miliardu, nadhodnotila. Ačkoliv loni prodala 51% podíl Kylie Cosmetics firmě Coty za neuvěřitelných 600 milionů, výkazy společnosti za posledních pár měsíců ukazují zcela jiná čísla. Podle výpočtů je její jmění „pouhých“ 900 milionů, čímž ze žebříčku miliardářů zmizela.

Údajné přifouknutí čísel prodejnosti nenechalo klidnou samotnou Jennerovou. Ta obvinění magazínu označila za neprokázaná. „Myslela jsem, že se jedná o seriózní web. Ale jediné, co vidím, jsou nepřesná tvrzení a neprokázané předpoklady. Nikdy jsem se o ten titul neprosila a ani jsem se k němu nedolhala. Nikdy,“ napsala druhého dne na twitter.

Nadhodnocování hodnoty firmy by pro Jennerovou nemuselo skončit dobře. „Myslím, že dojde na neformální vyšetřování, které se časem možná povýší na formální a dojde k předvolání,“ řekl Daily Mailu Jan Handzlik, bývalý prokurátor města Los Angeles.

Fotogalerie
53 fotografií