Využijte to, co je po ruce…
Nedaří se vám děti odlepit od počítače, nebo se sami děsíte momentu, kdy vstoupíte do posilovny, na pláž, nebo zavítáte k bazénu?  Řešení možná máte doma. Pokud vlastníte herní konzoli, můžete svůj obývák snadno proměnit v taneční parket, „šermířský“ sál, nebo třeba v meditační místnost, ve které se budete věnovat józe. To samé platí i pro vaše děti, které se při hře mohou nejen hýbat, ale i rozvíjet svou fantasii rozhodně lépe, než hrou stříleček, nebo sezení před televizí.

Rozhýbou vás
Nevěříte, že pohyb před obrazovkou, nebo s helmou virtuální reality na hlavě je dostatečný? Pokud vlastníte náramek, který měří tepovou frekvenci, brzo o tom přestanete pochybovat a zjistíte, že po půl hodině čardášů, kozáčků či hiphopových kreací  se cítíte protažení až až. Děti pak ocení nejen pohyb v rytmu, ale také pohled na rodiče, zmítajícího se v rytmu písně. Společné hry posilují týmového ducha … a nikdo nepovolaný to nevidí.

Nelžete si do kapsy
Když začnete vybírat hry pro utužení kondice, nenamlouvejte si, že vás hry typu „řídím auto“ protáhnou stejně jako poctivá „šavlovačka“ Beat Saber, nebo třeba známá party hra Just Dance. Prostě ten pohyb ze začátku trochu bolet bude.

Klíčem je pravidelnost
Jednou za čas nestačí, ale vypnout televizi a „střihnout“ si v obýváku každý den třicet minut pohybu si jednak může dovolit skoro každý a jednak s překvapením zjistíte,že vám vaše taneční, bojové či meditační hrátky začnou chybět a není to proto, že se z vás stává notorický hráč.

Tip na závěr: Pokud ještě začnete ignorovat výtah a budete domů běhat po schodech, vaše přeměna v „indoorového sportovce“ bude završena.