„Můžu potvrdit, že jsme osobu ve věku 74 let, po které jsme dopoledne vyhlásili pátrání, našli v nezraněném stavu,“ sdělila Blesku mluvčí policie Violeta Siřišťová. Z místního oddělení v Bartolomějské ulici byl umělec převezen na vyšetření do nemocnice.

Uhlíř měl od rána vypnutý telefon, kde se ozývala jen hlasová schránka. Před rokem umělec prodělal infarkt, po kterém skončil v nemocnici. Není divu, že o něj všichni měli strach. Sám Uhlíř se nikdy netajil tím, že bere několik život zachraňujících prášků, například na cholesterol a na průchodnost cév.

VIDEO: Nezvěstný Jaroslav Uhlíř (74) se našel: Policie ho převezla do nemocnice

Video
Video se připravuje ...

Nezvěstný Jaroslav Uhlíř (74) se našel: Policie ho převezla do nemocnice Aktu.cz

Uhlíř je autorem téměř čtyř stovek písní, z nichž se staly megahity, například k dětským filmům "Tři veteráni", „Ať žijí duchové“, „Princové jsou na draka“ nebo „Lotrando a Zubejda“, ale i k těm dospěláckým, jako jsou kromě „Vrchní, prchni“ třeba „Vratné lahve“. Jeho častým spolupracovníkem je Zdeněk Svěrák (84), s nímž připravuje pro Českou televizi občasník Hodina zpěvu, úspěšnou dvojici z pořadů Šaráda a Hitšaráda tvoří také s Karlem Šípem (75).

VIDEO: Zdeněk Svěrák přišel podpořit Smoljakova syna ve volbách.

Fotogalerie
41 fotografií