Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Egypt otevřel turistům a hned hlásí nákazu v hotelu. Koronavirus se objevil v Hurghadě

Autor: sova - 
31. května 2020
22:05

V Egyptě byl po uvolnění protipandemických omezení a návratu turistů do letovisek na pobřeží Rudého moře zaznamenán první případ člověka nakaženého koronavirem. Uvedl to Amr Hanafy z vedení rudomořského guvernorátu Al-Bahri al-Ahmari. Zároveň dodal, že osoba byla izolována. Má jí být 40letá žena, která byla ubytována v hotelu v Hurghadě.

Covidem-19 se údajně nakazil jeden z dvou tisíc návštěvníků hotelu, který turistům – byť se stále platícími omezeními – otevřel dveře. Případ byl navíc odhalen v hotelu s nižší obsazeností ve srovnání s ostatními. Jeho jméno ale úřady neuvedly.

Celkem obdrželo osvědčení opravňující ke znovuotevření 41 hotelů na území guvernorátu. Všichni ale musí svou obsazenost držet pod 25 procenty, jak stanovilo ministerstvo cestovního ruchu.

Od června budou moci být hotely obsazené z poloviny

Několik zdrojů tamních médií uvedlo, že nakaženou měla být 40letá žena z hotelu v Hurghadě. Její národnost zjištěna nebyla.

Koronavirus v Egyptě Koronavirus v Egyptě | Reuters

Ministerstvo připomnělo, že se při opětovném a postupném otevírání hotelů řídí vládními normami schválenými v souladu se Světovou zdravotnickou organizací (WHO). Počátkem června by měla být povolená obsazenost ubytovacích zařízení navýšena na 50 procent. Zatím do letovisek mohou jen místní turisté.

Hotely však nesmějí pořádat večírky, svatby a nemohou pořádat jakékoli aktivity v nočních hodinách. Restaurace mohou sloužit pouze v omezeném režimu, protože jsou zakázány služby bufetu. Jídelní stoly od sebe navíc musejí být v bezpečné vzdálenosti, aby se snížilo riziko přenosu koronaviru.

Egypt, který má přibližně 100 milionů obyvatel, dosud oznámil nákazu asi u 25.000 lidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa