Dva koncerty k 60. narozeninám musel v O2 areně přeložit z června na konec září a tím je jeho život limitován. „A já moc doufám, že 29. a 30. září se ty dva koncerty uskuteční,” říká Michal. A pokud mu dvojitá monstrózní oslava vyjde a v říjnu v pohodě proběhne po šesti letech obnovená premiéra jeho muzikálu Kat Mydlář, »uletí« okamžitě na »svůj ostrov«. I za cenu, že by tam měl v případě druhé vlny pandemie koronaviru uvíznout na dlouhé týdny.

Chystá se na Troju

Tak se nedá nic dělat. Prožil jsem karanténu v Čechách, prožiju ji ve Španělsku,“ míní Michal, který v domě nad mořem má svůj bunkr, nahrávací studio, kde se chystá psát nový muzikál Troja. „Určitě bych se tam nenudil,“ usmívá se hitmaker, který teď konečně po třech měsících vystoupil v Divadle Broadway před publikem a recitálem tam zahájil projekt Koncerty pro 100, které jsou naplánovány až do konce června.

Okna skončila

Po té pauze jsem se do práce opravdu těšil. Chybělo mi to. Moc jsem si to užil. I když jsem zpíval seniorům pod okny, jeviště to nebylo,” konstatuje David. Ten teď navštívil poslední dvě zastávky v rámci projektu Koncerty do oken. „Zpíval jsem seniorům v Krči a zrakově postiženým v domově Palata. Jsem neskutečně vděčný za každý úsměv na tváři, který jsem mohl vytvořit po celou dobu té své malé tour do oken,“ přiznává Michal.

VIDEO: Michal David: Doufám, že Karel Svoboda se na nás kouká shora

Video
Video se připravuje ...

Michal David: Doufám, že Karel Svoboda se na nás kouká shora. Veronika Kuželková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
45 fotografií