Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tadeáškovi (†4 měs.) nadávala a vozila ho v kočárku zdrogovaná, říká spolužačka o matce

Autor: jel - 
31. května 2020
13:36

Případ, který sleduje celá republika. V pátek se na Mělnicku ztratil teprve čtyřměsíční chlapeček. Údajně ho někdo ukradl i s kočárkem. Téhle historce však nikdo, kdo znal jeho matku, nevěřil. Po rozsáhlém dvoudenním pátrání přišla smutná zpráva. Policie našla chlapečka mrtvého v řece. Matka dítěte byla údajně problémová už na střední škole, tvrdí její bývalá spolužačka.

V čase, kdy se ještě věřilo, že se chlapeček najde živý, spolužačka Tadeáškovy matky už tušila, že tohle happy endem neskončí. „Celá ta historka mi přijde dost neuvěřitelná,“ řekla pro TN.cz, proč měla špatné tušení. Matku totiž znala dost dobře.

Špatné dětství

„Vyrůstaly jsme spolu, hrály jsme si spolu, měly jsme takovou svoji skupinku,“ popsala dřívější přátelství. „Hodně si vymýšlela, hodně lhala, kradla dětem hračky. Někdy byla vyloženě zlomyslná, zlá a ubližovala,“ vysvětlila, že ani v dětství nebyla Tadeášova máma příliš soucitná a vnímavá. 

„Nebylo se čemu divit, její maminka byla alkoholička, která ji týrala psychicky i fyzicky, takže si myslím, že to bylo jen naučené chování, které jako každé dítě kopírovala,“ myslí si spolužačka.

Video  Policisté našli tělo Tadeáška (†4 měs.).  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Drogy a alkohol

Po střední škole se prý matka Tadeáška začala stýkat s podivnějšími lidmi, pila hodně alkohol a brala drogy, s čímž údajně nepřestala, ani když otěhotněla. Otec dítěte ani nebyl zapsán v rodném listě a podle spolužačky to byl pobuda, který byl věčně na ulici.

Matka sama se navíc o dítě rozhodně nedokázala postarat, několikrát prý na ni někdo zavolal sociálku, i ona sama se tam přihlásila, že se o dítě starat nedokáže. Chlapeček údajně neměl svůj krátký život vůbec jednoduchý.

„Byla neomalená, hrubá, nadávala mu. Když plakal, zakrývala ho dekami. V zimě nebyl ani pořádně oblečený, kolikrát byla viděná s kočárkem opilá nebo pod vlivem drog. Chodila s klukem, který se k němu taky choval hnusně,“ popsala spolužačka.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání