Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trocha heráku nikoho nezabila? Nadace chce žalovat známého rappera Řezníka

Autor: DH - 
29. května 2020
17:29

Nadační fond Abbigail Williams zvažuje podání žaloby na kontroverzního rappera Řezníka. Zástupcům nadace se nelíbí Řezníkův verš, že „trocha héráku ještě nikoho nezabila“.

Tvrdé drogy, černý až morbidní humor, přehnaně brutální sexuální praktiky a deviace. To jsou hlavní témata tvorby rappera Řezníka, oblíbeného umělce, který zastává hudební styl horrorcore. A úspěšně. V roce 2013 byl dokonce nominován na Zlatého slavíka. Kromě fanoušků má ale také řadu odpůrců, jimž se jeho tvorba příčí.

Za velkého odpůrce Řezníkovy tvorby se dá nyní považovat i Nadační fond Abbigail Williams, který mu na instagramu veřejně napsal, že ho pokládá za idiota. „Za to, co předvádíš a co jsi schopen před dětmi psát a prohlašovat, si zasloužíš kriminál,“ uvedli zástupci fondu. A jen u toho nezůstalo. Nadace hrozila soudem. „Žalobu skutečně zvážíme. Považujeme to za svou povinnost vůči všem rodičům, kteří přišli o své děti právě kvůli drogám,“ nechala se slyšet nadace.

Rapper Řezník na celou situaci reagoval po svém. Na jeho poměry to ale byla velmi klidná vyjádření hodná diplomata. „Snad se někdy setkáme za příznivějších okolností, jako přátelé. Třeba na mém koncertu, kde si můžeme zapět mé sladkobolné hity. Zvu vás,“ napsal s mírnou nadsázkou a zároveň poněkud ironicky připomněl nadaci, že kromě drog zpracovává také témata prznění dětí a věznění dívek.

Umělec tvrdí, že vše, o čem zpívá, myslí v nadsázce a je podle něj rozdíl o něčem zpívat a něco skutečně dělat. Jiní jsou ale odlišného názoru, protože Řezník podobným nařčením nečelí poprvé. Už v minulosti stanul před soudem, který ho ale za nic nepotrestal. Rapper o tom vytvořil píseň s názvem „Soudní proces“.

Insane Lobster ( 31. května 2020 10:42 )

Řešíte hovna přidat vám robotu, miluju jak se řekne v české písničce sprosté slovo a všichni jsou z toho odrovnání, kwa pusťte si americkou tvorbu tam sypou také věci ze nepochopite... A kolikrát to jde i do rádia tady... Tak klídek trendy ***i

Boetch Nmec ( 30. května 2020 06:11 )

Trocha heraku nikoho nezabila, ještě jsem neslyšel že by jo. Nadace by měla nejdřív žalovat ty kteří dovolili na aby jejich děti ten Herák žrali. Je jednoduchý kopat kolem sebe ale ne nikdy do správného místa 😂 nadace = banda č....ů co si hranou na osvětu a přitom jenom sosaj jak žebráci na Karláku

mikes15 ( 29. května 2020 17:41 )

Trocha heráku nikoho nezabila, ale následný absťák ano rappere!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání