Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nadějný gymnasta a tanečník Max (9) přišel o nohu: Chce ale znovu tančit i závodit!

Autor: ran - 
2. června 2020
16:15

Maxovi (9) každý předvídal zářnou kariéru. Měl už ve svém věku nemálo vítězství, medailí a diplomů. Osud si s ním ale zle pohrál. Toho dne teprve před pár minutami dorazil se svojí rodinou do parku, panovala tam veselá „pokoronavirová“ nálada. Nedaleko od nich ale právě túroval svoji motorku někdo, kdo si na ni nikdy ani neměl sednout...    

Stalo se to, když se vydali jako celá rodina poprvé po dlouhé době ven. Karanténní opatření kvůli koronaviru se začala uvolňovat a proto se rozhodli uspořádat příjemné setkání s přáteli. Příjemné odpoledne v parku v britském městě Hull ale skončilo nešťastně.

K jejich hloučku se obrovskou rychlostí přiřítila motorka. Nepojištěný stroj řídil muž bez řidičského oprávnění. Motocykl srazil malého Maxe a způsobila mu velmi vážné poranění nohy. Část nohy mu museli v nemocnici amputovat.   

Maxík byl velmi talentovaný sportovec. Věnoval se gymnastice a také tancoval. Domů už přinesl pěknou řádku ocenění z různých soutěží. A jeho sportovní duch ho neopustil ani nyní. Bude se sice muset naučit chodit s protézou, ale zůstává odhodlaný se dál věnovat gymnastice, napsal britský server Metro.  

      

 

Máma Kirsty (31) a táta Patrick (32) mu budou i nadále pevnou oporou, stejně jako byli dosud. „Je to pořád náš malá Maxík. Mohlo to dopadnout i hůř,“ řekla po operaci Kirsty. Rodina se po nehodě semkla ještě více než dřív. „Je to těžké, ale jsme v pohodě. Nemůžeme se teď z toho složit, už jenom kvůli Maxovi ne. Chce znovu tančit a cvičit, je do toho obrovsky nadšený,“ popsala atmosféru v rodinném kruhu Kirsty.  

Celou nehodu od začátku do konce viděla Maxova šestiletá sestřička. „Je to těžké. Byli jsme tam všichni, všichni na pár metrech čtverečních. Celé to viděla jenom naše dcera. Bude jí potřebovat také nějak pomoci, aby se se svým zážitkem vyrovnala,“ uvědomuje se Kirsty.

Rodičům talentovaného chlapce se začaly scházet peníze přes GoFundMe, kde pro něj založili účet. Píše se v něm o „bojovníku Maxovi, skvělém gymnastovi a tanečníkovi a jedinečném mladém muži, kterého zbožňuje každý, kdo ho zná.“ Když si ale Kirsty procházela seznam lidí, kteří Maxíkovi přispěli, byla velmi příjemně překvapená, že většina dárců jsou jí zcela neznámí lidé. „Je to neskutečně krásné, úžasné,“ je jim všem vděčná.    

S viníkem nehody, kterým je Jerome Cawkwell (24), začal soud ve středu. Slyšení bude pokračovat 24. června. Cawkwella čeká trest za několik trestních činů, včetně ublížení na zdraví a řízení bez řidičáku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi