Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodina přišla kvůli požáru o střechu nad hlavou i živobytí: Pomáhají jí přátelé, známí i lidé z facebooku

Autor: jel - 
1. června 2020
14:14

Tragédie potkala v polovině dubna rodinu z malé slezské vesnice v okrese Opava. Domov rodiny Schuppikových postihl rozsáhlý požár, při němž přišla nejenom o střechu nad hlavou, ale také o osobní automobil a dokonce zemědělské stroje. Škoda je obrovská, a tak rodina žádá o pomoc na sociálních sítích.

„Pět jednotek hasičů zasahovalo ve středu 15. 4. 2020 v obci Třebom (okres Opava) u požáru části třípodlažního rodinného domku se střechou a přilehlou garáží, v níž stál osobní automobil VW Golf, traktor a další zemědělské stroje,“ uvedl v dubnu tiskový mluvčí HZS Moravskoslezského kraje Petr Kůdela. „Hasiči dostali oheň pod kontrolu za necelé tři hodiny, dohasili ho s rozebíráním konstrukcí za další dvě hodiny,“ dodal.

Ještě před příjezdem hasičů však od požáru v garáži chytl také rodinný domek. Ten navíc rodina posledních několik let především svépomocí rekonstruovala, což je stálo nemalé peníze. Plameny domek údajně poničily natolik, že je v současné době neobyvatelný a škoda se vyšplhala až ke dvěma milionům korun. 

„Rodina během posledních let do zejména svépomocné rekonstrukce investovala nemalé finanční prostředky, které byly během pár hodin proměněny v popel. Nejen z tohoto důvodu bude každá finanční pomoc, zaslaná na jejich veřejný účet, velmi vítaná,“ napsala rodina, která během pár hodin přišla o všechno. Tímto způsobem žádala koncem dubna o pomoc na facebookových stránkách.

Dobrých lidí se nakonec sešlo mnoho, protože počátkem května rodina uvedla, že se jim díky pomoci lidí podařilo odklidit velkou část ohořelého a zničeného materiálu, a velmi všem děkovala za osobní pomoc i finanční podporu. „Ohromně si toho vážíme a jsme vděční za to, kolik srdcem dobrých a laskavých lidí se kolem nás najde. Za každou pomoc děkujeme všem z vás, kteří jste přispěli ať už finančně, nebo pracovně,“ vyjádřila svou vděčnost rodina. „Práce je však ještě stále dost, a tak jedeme dál...“ dodala rodina.

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání