Otáhal byl nespokojen v manželství. Čtyři roky měl proto milenku. Ta pak ale o něj ztratila zájem a našla si jiného. To bylo pro Otáhala nepředstavitelné. „Poškozenému jsem chtěl vrátit bolest, kterou mi způsobil,“ vysvětlil u soudu.


Na auto Františka V. namontoval sledovací zařízení. V půlce června loňského roku pak na odlehlé silnici mezi Výšovicemi a Určicemi na Prostějovsku svou oběť předjel. Signalizoval mu, že má problém na autě. Následovala scéna jak z hororu.
Video
Video se připravuje ...

Eskorta odvádí od Krajského soudu v Brně Jiřího Otáhala (50), svému sokovi v lásce ukousl spodní ret. Hynek Zdeněk, blesk.cz

Když se poškozený sklonil pod auto, zaútočil Otáhal paralyzérem. Za pasem měl navíc ještě nabitou pistoli s 15 náboji. „Zřejmě byl ale zaskočen, že paralyzér nefungoval, jak chtěl. Napadený se rychle vzchopil a útočníka povalil pod sebe. Otáhal se mu zakousl do spodního rtu a ukousl mu ho,“ popsala událost soudkyně Halina Černá.

Ret má necitlivý

Na Františka měl ale útočník vymyšlený větší muka. Měl pronajatou garáž, kde měl připravené mučící křeslo, pouta i provaz. „Není pochyb o tom, že okresní soud v Prostějově vyměřil trest správně,“ vynesla pravomocný rozsudek soudkyně Krajského soudu v Brně. Otáhal tak má strávit 7,5 roku ve věznici s ostrahou.

Jiří Otáhal mohl být usvědčen i z mnohem závažnějšího obvinění. Svůj plán, co s poškozeným udělá, si totiž zapsal do svého notýsku. Ten ale nemohl být použit jako důkaz. Policisté jej totiž obviněnému zabavili bez souhlasu soudu. Poškozený František V. má ret opět přišitý. Má ho ale necitlivý, občas mu na něm ulpívá jídlo, aniž by to tušil, a nemůže se líbat.

Fotogalerie
6 fotografií