Onemocnění pohybového aparátu je totiž jednou z nejčastějších indikací lázeňské péče. A to i přesto, že si za tyto potíže většinou můžeme sami. Jíme nezdraví jídla, málo se hýbeme, všude jezdíme autem. Nepřiznáme si to, ale jsme moc pohodlní. Není náhodou na čase to změnit? Skvělým začátkem jsou lázně.

Co jsou nemoci pohybového aparátu?

Pohybový aparát zahrnuje kosti, klouby a svaly. Nemoc často postihne víc než jednu složku, mezi nejčastější onemocnění patří artróza, úraz, autoimunitní nemoci, které bývají součástí většího problému.

Mezi nejlepší procedury, které na nemoci pohybového ústrojí opravdu zabírají, patří vodoléčba, elektroterapie, vodoléčba a chiropraxe. Úlevu může přinést i popíjení minerálního pramene s vysokým obsahem vápníku.

Mariánské Lázně
Autor: Hotely Mariánské Lázně

Jaké lázně se specializují na pohybový aparát?

Každé lázně se specializují na jiné zdravotní obtíže. Někde se řeší kardiovaskulární nemoci, někde kožní potíže, jinde se zaměřují na nemoci dýchacích cest. Kde se léčí nemoci pohybového aparátu?

Mariánské Lázně

Nejmladší lázně u nás, které jsou léčbou pohybového ústrojí přímo pověstné. Přesně tak by se daly charakterizovat Mariánské Lázně.

Tady vědí, že pohyb je pro každého z nás zásadní a dokáží od neduhů s ním spojených ulevit. Využívají k tomu jak vodoléčbu v podobě perliček a koupelí, tak magnetoterapii, elektroterapii a popíjení Rudolfova pramene.

Víte, že zdejší nejvyhledávanější a nejslavnější procedurou jsou plynové injekce, které v sobě ukrývají přírodní léčivý plyn z Mariina pramene?

Lázně Velichovky

Zabývají se hlavně léčbou a rehabilitací pacientů s onemocněním pohybového aparátu, pacientů po úrazech a operacích kostí a kloubů. Mezi zdejší nejoblíbenější procedury patří různé koupele a zábaly, vodní terapie, elektroléčba a další.

Lázně Jáchymov

Lázně, které jsou známé svou unikátní léčbou pohybového aparátu pomocí radonové vody. Na úlevu se mohou těšit lidé s onemocněním kloubů, periferního nervového systému a páteře, pacienti s cukrovkou a dnou, lidé po operacích a úrazech.

Zjistěte, jestli náhodou nemáte nárok na plně hrazenou lázeňskou péči
Autor: Hotely Mariánské Lázně

Lázně nejsou jen pro „starý“

Potíže s klouby trápí často starší generaci, výjimkou ale nejsou ani mladší jedinci. Naopak – právě těch teď hodně přibývá. Zatímco starší generace ví, že jim lázně mohou pomoci, ti mladší si říkají, že do lázní nemohou. Tam přeci jezdí jen senioři.

Chyba lávky, do lázní mohou všichni. Tak už se nevymlouvejte na věk, zajděte si k lékaři a zjistěte, jestli náhodou nemáte nárok na plně hrazenou lázeňskou péči. Pokud ne, nezoufejte. Zajistěte si v práci dovolenou, zajistěte ubytování v lázních a vyrazte vstříc novému životu.