Odložený 55. ročník MFF kvůli koronaviru v červenci nahradí filmová přehlídka Tady Vary. „Protože v letošním roce s ohledem na situaci nemohou diváci na festival do Karlových Varů, rozhodli jsme se, že přivezeme alespoň část festivalu za nimi. Je to takové naše poděkování návštěvníkům, hostům a filmovým nadšencům, kteří každoročně vytvářejí ve Varech skvělou festivalovou atmosféru,“ řekl prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška (73).

Diváci o snímky, které měly původně v programu figurovat, nepřijdou. „Rozhodli jsme se, že uděláme takový bonbónek nebo náhradu. Oddělení programu nasbíralo spoustu filmů a vybralo je, takže v kinech bychom rádi ukázali to, co nám nebylo umožněno promítnout. Pracovně ho můžeme nazvat 54,5. ročník s tím, že bude neoficiální,“ dodal Bartoška.

Zazáří Meky

Promítat se bude celkem 16 filmů. Objeví se zde například portrét zpěváka Mira Žbirky (67) Meky v režii Šimona Šafránka (42). Předtočený úvod ke snímkům nabídnou sami tvůrci karlovarského festivalu. Do akce se zapojí 96 kin v 80 městech.

VIDEO: Bartoška odpískal letošní Vary: MFF KV 2020 se neuskuteční.

Video
Video se připravuje ...

Bartoška odpískal letošní Vary: MFF KV 2020 se neuskuteční. MFF KV

Fotogalerie
34 fotografií