Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Těsně před svatbou mu zemřela láska: Život je mrcha, peníze nevrátíme, odpověděla svatební firma

Autor: ran - 
3. června 2020
18:57

„Život je mrcha, Justine,“ napsala o svém zákazníkovi firma, která nabízí profesionální natáčení svatebních videí. S tím mu začátkem února odmítla vrátit zálohu za neodvedené služby. Důvodem zrušení svatby přitom byla tragická smrt Justinovy vyvolené!  

 

Justin Montney a Alexis-Athena Wyattová z Colorada byli mladí, milovali se a měli se brát. Plánovali velkou svatbu, objednali si proto služby profesionálů, kteří by jim jejich krásný den natočili na video. Justin zaplatil zálohu, která v přepočtu činí více než 40 000 korun. O tom, co se stalo, napsal server Daily Mail.

Pak se však stalo neštěstí, které šťastnému páru zhatilo veškeré plány na společný život. Alexis pár dní před svatbou zemřela při autonehodě. Justin požádal firmu, která se měla starat o fotografie a video z ceremoniálu a veselky, o navrácení peněz. Věděl, že záloha byla ve smlouvě popsána jako „nevratná“, ale předpokládal, že za těchto tragických okolností se mu peníze bez problému vrátí.

Místo projevení snahy o domluvu mu z firmy přišel sice projev soustrasti, ale spolu s ním i striktně zamítavá odpověď. „Záloha je nevratná a nelze o jejím navrácení vyjednávat,“ sdělili mu. Justinovi se odpověď nelíbila. Považoval za morálně správné, aby firma jeho žádosti vyhověla. To se však ani po opakované komunikaci nestalo. Copper Stallion Media nakonec přestala reagovat a věc měla za vyřízenou.

Justin to ale viděl jinak. A začala velká mediální přestřelka. Snoubenec uveřejnil negativní recenze spolu se svým příběhem, spojil se i s lokálními médii. Dal několik rozhovorů do televize. Firma to viděla jako pokus o poškození svého dobrého jména a přešla do protiútoku.

Vytvořila webovou stránku sloužící jen k tomu, aby tam Justina zesměšnila. Do toho zveřejňovala prohlášení na svém facebooku, v nichž obhajovala svůj nesmlouvavý postoj. „Život je mrcha, Justine,“ tak končí jedna z jejích „obhajob“. Později dokonce napsala: „Doufáme, že den, kdy jsi měl mít svatbu, probrečíš".

Televize Denver 7 přinesla svědectví fotografa Alexe Murphyho, který pro firmu pracoval. Udělal pro ni několik zakázek, ale měl pak velké problémy, aby dostal zaplaceno. Komunikoval s firmou přes internet, nikdy s nikým od nich nemluvil ani po telefonu. Peníze nakonec dostal, ovšem od jiné firmy. Jak uvedl, muž, na kterého je tato druhá firma registrována, se jmenuje Jesse J. Clark. Tento muž byl roce 2013 zažalován za to, že inkasoval peníze od 90 párů, ale neodvedl pro ně žádnou práci.

Zaznívají proto podezření, že i Copper Stallion Media je neprůhledně propojená s několika dalšími společnostmi. „Ať za touhle firmou stojí kdokoli, má velkou důvěru v to, že pokud se ta firma položí, jeho podnikání to nijak neohrozí,“ podotkl Murphy pro televizi Denver 7.

kralovna-vsech-mori ( 3. června 2020 19:27 )

Nevratná záloha je nevratná záloha. Nikoho nezajímá proč nebude svatba. Kdyby nejezdila jako pra-se tak mohla mít svatbu.

Zobrazit celou diskusi