Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Koronavirus je nezastavil. „Ano“ si sestřička s doktorem řekli přímo v nemocnici

Autor: Darina Jíchová - 
27. května 2020
13:44

Doktor Annalan Navaratnam (30) a zdravotní sestřička Jann Tippingová (34) z londýnské Nemocnice sv. Tomáše, která se v současné době specializuje na pacienty nakažené koronavirem a kde se léčil i premiér Boris Johnson, si řekli „ano“, a to přímo v nemocniční kapli. Pár původně plánoval velkolepou svatbu v srpnu, ve strachu, že se do Británie nedostanou jejich rodiny, ale svatbu zrušili. Jejich příběh přinesl list Daily Mail.

Nemocnice na svém twitteru sdílela pohádkové snímky z obřadu, kterého se kromě novomanželů účastnili pouze jejich svědkové a oddávající reverendka Mia Hilbornová. Všichni ostatní měli možnost svatbu sledovat v přímém přenosu přes internet.

Rodiny by se kvůli restrikcím do Londýna nedostaly

Přestože Navaratnam a Tippingová žijí v Londýně, oba pocházejí odjinud. Lékař ze Srí Lanky a sestra ze Severního Irska. Svou svatbu plánovali důkladně tak, aby se jí mohli účastnit všichni členové jejich rodin. S příchodem pandemie koronaviru ale museli svoje plány přehodnotit a nakonec se rozhodli srpnovou svatbu zrušit úplně, protože se báli, že restrikce nedovolí příbuzným přijet do Londýna.

Nejsou jediní, kdo k takovému řešení musel přistoupit, na rozdíl od jiných párů, které svatbu odložily na neurčito, Navaratnam a Tippingová se rozhodli na nic nečekat a vdavky uspíšili. V souladu s opatřeními se domluvili reverendkou sloužící v nemocniční kapli. „Chtěli jsme mít obřad, dokud jsou všichni zdraví, i když to znamenalo, že většina našich blízkých ho musela sledovat přes obrazovku,“ vysvětlila Tippingová, zdravotní sestra ze záchranky.

Novomanželé: Svatba, na kterou nezapomeneme

„Prostě jsme chtěli svatbu oslavit, dokud ještě můžeme. Takhle jsme měli svatbu, na kterou nikdy nezapomene,“ doplnila. „Lidé z kaple udělali všechno pro to, aby nám sehnali povolení, za což jsme nesmírně vděční. Veškeré plány zabraly jen dva týdny, narychlo jsme sháněli šaty, oblek a prstýnky,“ celý obřad Tippingová popsala jako „překrásný a intimní“. Zároveň dodala, že bylo zvláštní brát se v kapli při nemocnici, kde oba pracují.

„Nemocnice sv. Tomáše má v našich srdcích zvláštní místo, hlavně v tom mém, pracuju tady už šest let. Teď pro nás bude dvojnásob důležitá. Byla to krásná chvíle uprostřed tak strašné a neklidné doby,“ okomentovala sestra.

Zdravotníkům gratuloval i ministr

„Jann a já jsme se chtěli vzít od chvíle, kdy jsem ji požádal o ruku. Jsme oddaní jeden druhému a jsme neskonale šťastní, že nás nemocnice podpořila,“ připojil se Navaratnam. Ke sňatku jim na twitteru přál i britský ministr zdravotnictví Matt Hancock.

„Bylo to docela náročné, všechno to zařídit. Obřad proběhl 24. dubna, ještě před uvolňováním restrikcí. Všichni jsme byli nadšení, když se nám pro Jann a Annalana podařilo získat zvláštní povolení,“ doplnila reverendka Hilbornová.

sorgedoktor ( 27. května 2020 14:37 )

Fotka je z profilu...Takhle vypadaji oba dobre..Jaetli se usmivala na predsedu vlady, leky snad ani nepotreboval

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa