Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Papoušek se stal svědkem otřesné vraždy: Zopakoval slova oběti a usvědčil pachatele

Papoušek se stal svědkem otřesné vraždy: Zopakoval slova oběti a usvědčil pachatele.
Papoušek se stal svědkem otřesné vraždy: Zopakoval slova oběti a usvědčil pachatele.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ran - 
27. května 2020
09:38

Papoušek z argentinského města San Fernando se stal „svědkem“ v případu znásilnění a uškrcení. Kromě důkazů ve formě testů DNA a „otisku zubů“ tak do otřesné kauzy doslova promluvil i papoušek, kterého majitelka bytu chovala. Ženu měli zavraždit dva její podnájemníci.

Elizabetha Toledová (†46) bydlela v bytě dohromady se třemi muži, kterým byt pronajímala. Podle informací listu Clarín majitelka nemovitosti od dětství trpěla lehkým mentálním postižením. Její život vyhasl koncem prosince roku 2018. Nyní se chystá soud se dvěma z jejích nájemníků.  

Obžalovanými jsou Miguel Saturnino Rolón (52) a Jorge Raúl Álvarez (64). Třetí z mužů, kteří byt obývali, v případu nefiguruje. Byl totiž nedlouho před vraždou z nájmu vyhozen pro násilné chování vůči majitelce a na dobu vraždy má alibi.

Na těle zavražděné ženy, která byla v bytě nalezena nahá a s jasnými známkami škrcení na krku, forenzní lékaři mimo jiné nalezli i stopy po kousnutí. Jak bylo později zjištěno, otisky zubů přesně seděly na odlitky chrupu obou nájemníků, které byly v rámci vyšetřování zhotoveny. 

Papouščí slova tak sice nejsou korunním důkazem, „výpověď“ je však i tak pro soud důležitá. Slova opeřence „ach ne, prosím, pusť mě“ zaslechl několik minut po nálezu mrtvé majitelky bytu policista, který místo hlídal před příjezdem detektivů. Policista vyšetřovatelům svou výpověď  zopakoval pod přísahou. Prokurátorka tak papouška ve vší vážnosti zanesla do složky jako jednoho z důležitých svědků.     

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání