Hlídka strážníků si v neděli v noci všimla rozbitého semaforu a směrové značky v křižovatce ulic Československého exilu a Hausmannova v Praze 12.

Strážníkům byla situace jasná - došlo zde k dopravní nehodě a řidič zdrhl. Všimli si ale stopy, která je k výtržníkovi dovedla. „Směrem k Sofijskému náměstí vedla na vozovce stopa od provozních kapalin, po které se strážníci vydali,“ uvádí mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. 

Když dorazili k hlídanému parkovišti v ulici Botevova, měli jasno. Stálo tam totiž vozidlo, které mělo hodně poškozenou přední část a z něho vystupoval jistý muž. 

Moc se mu nechtělo, ale nakonec vše přiznal. Naboural dopravní značení a od nehody ujel. Strážníkům se řidičovo chování nezdálo, byl z něho cítit alkohol a jeho nekoordinované pohyby je také nenechávaly klidnými. Řidiči dali nadýchat a test na alkohol ukázal hodnotu přes 1,7 promile. Řidič sám přiznal, že před jízdou požil alkohol. 

„Protože se opakovaně snažil odejít a nerespektoval výzvy strážníků, použila hlídka k omezení osobní svobody hmaty, chvaty a pouta. Pro podezření z trestného činu byl případ předán přivolané celorepublikové policii,“ dodává Seifertová.

Fotogalerie
8 fotografií